Saltsjö-Duvnäs

Strandpromenaden 83

 • 13 500 000 kr
 • 245.0 m2
 • 8 RoK

Sjöutsikt i Saltsjö-Duvnäs

För första gången någonsin är det dags för en ny familj att ta över Strandpromenaden 83! Med absolut perfekt läge på kanten till havet, med en av Duvnäs populäraste adresser och i ett mycket fint skick. Huset har genomgått stora renoveringar under senare år och är redo för en ny familj. Här har du ständigt vattnets blänk i blickfånget, grönskande trädgård runtomkring och gott om plats för hela familjen. Villans två plan har disponerats som två separata hushåll men kan lika enkelt fungera som ett boende för den större familjen. Övre plan fungerar idag som familjens boende med ett enormt vardagsrum, kök, tre stora sovrum, ett kontorsrum och ett fint renoverat badrum. En trappa ned finns stora utrymmen med bl.a. tvättstuga och en separat lägenhet. Lägenheten inrymmer vardagsrum med öppen spis, kök, sovrum och ett renoverat badrum. Unikt läge att överta en fastighet med mycket historia och känsla.

Välkommen att boka en tid för visning.


Alldeles på strandkanten

Utsikt från vardagsrumsfönster

Magisk utsikt

Välkommen till Strandpromenaden 83

Stort vardagsrum med avskiljd kontorsdel till vänster
Glasfasad med makalös sjöutsikt
Utsikt!
Kök från 2010 med öppen planlösning mot vardagsrum
Kök med matplats, köksö och gott om förvaring
Kök med utgång till altan
Sovrum 1 med utgång till altan
Garderobsvägg i sovrum
Sovrum 2
Sovrum 3
Entréhall på övre plan
Badrum på övre plan från 2010. Stor dusch, dubbla handfat och badkar
Matplats på nedre plan
Vardagsrum/matrum på nedre plan
Vardagsrum/allrum på nedre plan med öppen spis
Vardagsrum på nedre plan mot hall
Vacker öppen spis
Hall mot kök på nedre plan
Kök på nedre plan från 2009
Sovrum på nedre plan med gott om förvaring
Badrum på nedre plan från 2009
Allrum/gym på nedre plan intill tvättstuga
Allrum på nedre plan mot trapp till övre plan
Tvättstuga
Entré och utsikt
Stor altan i söderläge intill kök
Grönskande tomt
Uteplats på framsida
 • Beskrivning

  Asfalterad infart med plats för flertalet bilar leder in till carport med förråd. Framsidan består av en platt gräsmatta med en uteplats. Via infarten nås först entrén till villans nedre plan och sedan via trappor till övre plan. Här kan du gå vidare runt huset till den lummiga och grönskande baksidan. Vidare längst husets södersida finns en stor altan med access från kök och föräldrasovrum. Gott om sol, hela dagen i privat och insynsskyddat läge.

  Entréhall på övre plan med uppvärmt, mörkt klinkergolv och förvaring i garderober. Direkt till vänster nås det enorma vardagsrummet med fönster i tre väderstreck och en makalös utsikt över Skurusundet. Rummet är avdelat och här skapas ett separat kontor/gästrum i ena hörnet. Vardagsrummet leder vidare, i öppen planlösning, till köket som är mycket stilrent designat. Här finns gott om plats för matsalsmöbler samt en stor köksö med sittplatser. Köket renoverades 2010 och är i fint skick. Från köket nås den stora altanen med fint söderläge. I bakre delen av villan finns tre stycken bra sovrum med gott om förvaring i samtliga. I direkt anslutning till sovrummen finns ett stort och välrenoverat badrum med såväl dusch som badkar.

  Nedre plan nås via trappa från entréhall på övre plan samt via egen entré. Direkt nedanför trappan finns ett perfekt allrum/gym som leder vidare till en stor tvättstuga med intilliggande förråd. Här finns även en dörr ut till baksidan av tomten. På framsidan av nedre plan finns en egen lägenhet med vardagsrum och matplats mot vattnet. Stort och fullt funktionellt kök samt sovrum med garderobsvägg. Badrum i samma färgnyanser som resten av huset, i fint skick.

  Urval av genomförda renoveringar

  • Kök övre plan 2010
  • Kök nedre plan 2009
  • Fönster målade och kittade 2011
  • Träfasad i öst och syd bytt 2011
  • Träfasad, trät i yttertak ommålat 2011, vissa förbättringar på fasad 2018.
  • Helt nytt tak på garage 2011.
  • Stora badrummet 2010
  • Vind tilläggsisolerad 15 cm 2010
  • Ny parkett i kök övre plan 2010, alla parketter ek och björk slipade 2010
  • Nya elradiatorer 2009-2010
  • Dränering 1998-1999 med tillhörande avledning av dagvatten för stuprör etc.
  • Mekanisk ventilerad grund 1999
  • Inre ytskiktrenovering, nya ytskikt övre plan 2010
  • Målning av trätak till vitt 2009-2010
  • Nya tak i sovrum 2010
  • Nedre plan, boytor, ytskikt renoverade 2018
  • Del av uppfart asfalterad 2017
  • Nya luftvärmepumpar med ny kylmedia 2014
  • Nytt elsäkringsskåp 2018

  Säljarens egna berättelse

  1974 kom vi hem från utlandet och skulle hitta en bra bas i Stockholm, valet föll på en tomt med sjöutsikt i Saltsjö-Duvnäs och vårt hus byggdes. Sedan dess har huset på Strandpromenaden varit familjens bas i generationer.

  Jag som har vuxit upp i huset sedan 1974 hade inte kunnat ha en bättre bas, i bättre stadsdel, nära till både grundskola och till högstadiet. Allt inom radien av 15 minuter.

  Nära till natur med lekar på Kärleksudden och segelskola i Måsungen allt inom kort avstånd. Mina barn har gjort samma resa; samma grundskolor och samma seglarskola i Måsungen. Måsungen är en sån härlig sommar-skola. Att lära sig segla, göra knopar, leka med kompisar men fram för allt för att kunna hantera vatten och närhet till vatten.

  När jag var liten hade vi en optimist som jag seglade med i viken utanför huset hela sommaren. Största delen av tiden har vi haft båt på bryggan nedanför, segelbåt för familjen och liten motorbåt för mig, då tonåring. Härlig tur innan man når Baggen och hela södra skärgården och nära till stan med båt för kanske ett besök på Gröna lund, Fjäderholmarna eller varför inte Vaxholm?

  När man väl har fått smak på närheten till vatten då kan man nog inte tänka sig något annat, allt från sjöutsikten, vågskvalpet, sjöliv med båt då finns det ingen återvändo. Att sitta i vardagsrummet och bara titta på allt sjöliv under sommaren. På våren då man ser nya sjöentusiaster lägga till vid brygga för första gången. Man kan få allt, allt från ro från sjöutsikten till lite nöje då nya sjöentusiaster angör bryggan för första gången.

  Du står vid köksön och preparerar för grill ute på altanen samtidigt som du har sjölivet utanför, det ger ro, härlig sommar känsla och glädje medan barnen leker utanför på gräsmattan.

  Som barn och även mina barn har vi alltid upplevt att Saltsjö-Duvnäs som ett tryggt ställe att bo på, många av mina skolkamrater har återvänt när de har bildat familj, det borgar för att Saltsjö-Dvunäs är ett bra ställe att växa upp på och man vill att sina barn skall få samma fina uppväxt.

  Mina barn känner likadant de har sedan deras morfar och mormor bott i huset känt en stor trygghet i detta hus. Alltid plats för lek, inga smårum där man känner sig trångbodd, härlig rymd så man nästan viftar med armarna för att det finns rymd. Spela boule på baksidan, ligga på altanen och sola, hoppa på studsmattan, plocka lite äpplen för äppelpaj, meta på bryggan/Kärleksudden eller bada i Måsungen.

  Gångavstånd till midsommar-, jul- och nyårsfirande i Ringparken, till valborg i Måsungen. Du träffar alltid en familj från skolorna eller vänliga grannar att hänga med.

  Kort gott: bättre kan det inte bli!

  Område

  Saltsjö-Duvnäs ligger mycket bra till geografiskt om du vill ta dig ut på sjön eller in till Stockholm. Boende i området har förtur till båtplats hos Saltsjö-Dufnäs Marina. En kvarts båtresa till Baggensfjärden via Lännerstasundet eller ca 15 min via Skurusundet till Saltsjön. Närhet till Ektorps Centrum med bl.a. bageri Gateau och den populära mataffären Matboden. Dessutom ligger Nacka Forum och ICA MAXI i närheten och här finner du allt du kan behöva i form av service. Området har mycket bra kommunikationer såsom Saltsjöbanan och buss 410 som går från området och tar ca 23 min till Slussen, även landsvägsbussarna från Värmdö stannar vid Ektorps centrum eller längs Gamla Värmdövägen på väg mot Slussen. Nackareservatet, som nås på några minuter, har vandringsleder åt alla håll och du kan med fördel bege dig till Hellasgården genom området. Långsjön är en mycket populär badsjö med fin sandstrand och runt sjön är det många boende i området som tar sin joggingtur. Vintertid gäller skridskoåkning på antingen Duvnäsviken eller på Långsjön. Området har två skolor, Saltängsskolan för åk 1-3 samt Duvnässkolan för åk 4-6. Här finns även flertalet förskolor med olika inriktningar.

  Saltsjö-Duvnäs villaägareförening är mycket aktiv med en rad begivenheter såsom midsommar och nyårsfirande i Ringparken samt Valborgsfirande vid Måsungeklubben. I Ringparksstugan arrangeras pubkvällar, yogakurser, konstutställningar och mycket annat, kan även hyras för privata tillställningar. Även tennisklubben är aktiv med välskötta utomhus och inomhusbanor och Måsungeklubbens seglarskola är populär bland områdets barn sommartid. I området finns tre restauranger varav en är öppen året runt och runt Ektorps centrum finns flertalet restauranger med inriktning på Pizza, husman eller Thai.

  Lagfart

  När du har köpt en fastighet ska du ansöka om lagfart för att registrera att du är ägare. Kostnaden för lagfarten kallas stämpelskatt, just nu 1,5 procent av köpeskillingen plus en avgift på 825 kronor (2016).

  Pantbrev

  Sätter du din fastighet som säkerhet för ett lån görs en inteckning i fastigheten. Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Finns det redan uttagna pantbrev i fastigheten, som inte är pantsatta, kan du använda dem. Nya pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp plus en avgift på några hundralappar (2016). Ofta kan banken hjälpa till med uttag av nya pantbrev. Köparen betalar kostnaden för pantbrev.

  Kommunal avgift

  Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 7 412 kr/år för småhus deklarationen 2017 (inkomståret 2016). Om 0,75 % av 2016 års taxeringsvärde på bostadsbyggnaden och tillhörande tomtmark ger en lägre avgift, ska den betalas istället. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 • Fakta

  Område

  Saltsjö-Duvnäs

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SICKLAÖN 257:18

  Adress:
  Strandpromenaden 83
  Postnummer
  131 50
  Postort
  Saltsjö-Duvnäs

  Pris:
  13 500 000 kr ()
  Tillträde

  Enligt överenskommelse


  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  1979

  Rum
  8 RoK
  Varav sovrum
  5

  Boyta
  205.0 m2
  Biyta
  40.0 m2
  Enligt

  Lantmäteriet


  Tomtareal/mark
  1133.0 m2
  Total areal
  1133.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet


  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  2 luftvärmepumpar och stödelement

  Ventilation

  Självdrag samt mekaniskt ventilerad golvkonstruktion

  Elkablar

  Ledningar bytta

  Mark

  Sten

  Grund

  Betong

  Grundmur

  Betonghålsten

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Kalksandsten

  Fönster

  2-glasfönster

  Utvändiga plåtarbeten

  Plåt

  Stomme

  Lättbetong

  Bjälklag

  Trä

  Energideklaration
  Utfördes: Måndag 22 okt 2018
  Energiprestanda: 160 kWh/m2
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1979
  Taxeringsvärde byggnad: 4 044 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 13 244 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  9st inteckningar på totalt 3 700 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  B 1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19290606)

  Elkostnad
  2 592 kr/månad
  Vatten och avlopp
  71 kr/månad
  Hemförsäkring
  59 kr/månad
  Summa driftskostnader
  2 722 kr/månad
  Personer i hushållet
  4

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Dokument & Länkar

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!