Nacka- Skuru

Sten Stures väg 33

 • 5 995 000 kr
 • 108.0 m2
 • 4 RoK

Unikt 1-planshus med en områdets bästa utsikter! Här njuter du av utsikten över Stockholms inlopp såväl från vardagsrummet som från den stora terrassen. Sommartid sitter du i kvällssolen och ser solen gå ner över Djurgården till ljudet av ångbåtarnas signaler vid passagen av Fjäderholmarna. Gavelhuset ligger avskild som sista hus på gatan med naturreservat som granne. Ett vitputsat stenhus med tre sovrum och stora, öppna sociala ytor. Allt i ett plan utan trappor eller trösklar. Huset har genomgått en komplett interiörrenovering under senare år med nya ytskikt, nytt kök, ny gäst wc och nytt badrum. Låga radonvärden. Lättskött tomt med två terrasser, och ett separat förråd.

Skuru ligger c:a 1 mil från Slussen och har goda kommunikationer med buss som tar dig till Ektorp eller Slussen. I anslutning till huset ligger stora naturområden med fina motionsspår. Med en kort promenad genom skogen intill huset tar du dig till Nyckelviken och dess härliga miljö. Barnfamiljer har populär förskola/skola upp till årskurs 3 inom gångavstånd. Fotbollsplan, lekpark och pulkabacke alldeles i närheten. Lilla Bastusjön erbjuder badstrand sommartid och skridskoåkning på vintern.

Ett bättre läge för ett 1-planshus finns inte i Nacka. Här bor man lugnt och fridfullt med närhet till det mesta!

Välkommen på visning.


Stor och privat terrass med dubbla, elektriska markiser

Gott om plats för flertalet sitt/loungegrupper samt platsbyggd solbänk

Vardagsrum med stora fönsterpartier och magnifik vy

Underbar vy från soffan

Detaljer

Från vardagsrum mot kök till vänster och entréhall till höger

Fint renoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor

Köksdetaljer samt bild på takfönster

Vardagsrum med takfönster

Sovrum mot entrésidan

Plats för dubbelsäng

Större sovrum mot baksidan

Används idag som barnrum

Access till rummet via vardagsrum samt korridor

Sovrum intill entré. Idag med stor bäddsoffa

Sovrum intill entré

Gäst WC intill entréhall

Korridor med massvis av förvaring i garderober samt klädkammare

Entréhall med tvättstuga

Terrass på framsida med morgonsol. Markis.

Terrass på framsida med sandlåda och separat förrådsbyggnad

Gavelradhus i slutet av gatan

Lekplats i närheten

Fotbollsplan i området
 • Beskrivning

  Interiör

  Fastigheten nås via grind till stor terrass i morgonsol. Här finns ett separat förråd och en sandlåda för de minsta. Markis finns. Vidare in i huset finns en smart kombinerad entréhall/tvättstuga med klinkersatt golv med värme. Här finns plats för skoställ och hatthylla samt tvättmaskin och torktumlare med överliggande arbetsyta. Direkt till vänster finns ett av husets tre sovrum, används idag som extrarum med bäddsoffa. Via hallen nås även ett praktiskt placerat gäst-wc, även detta med golvvärme.

  Hallen leder vidare till det stora, öppna sällskapsrummet med fönsterpartier och utgång till terrass i kvällssol. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp framför braska- minen som matplats. I hörnet, mot framsidan ligger ett praktsikt och snyggt renoverat U-kök. Klinkersatt golv med värme. Familjens privata del av huset innefattar en korridor med dubbla garderobsväggar och ytterligare stor klädkammare, två stora sovrum och ett snyggt renoverat badrum. Perfekt avskilt från vardagsrum och kök.

  Samfällighetsförening

  Fastigheterna på Sten Stures väg bildar en samfällighetsförening som förvaltar gemensam mark, parkeringar, garage etc. I avgiften till samfälligheten ingår värme, vatten (separat avläsning), sophämtning.I just denna radhuslänga har krypgrunden precis renoverats för att säkerställa ett bra klimat.

  Parkering/garage

  Till huset hör en garageplats i garagelängan alldeles intill infarten till området. I övrigt finns parkeringsplatser strax utanför entrén och det går även att köra en bil hela vägen till huset för avlastning.

  Tomträtt

  Fastigheten innehas med tomträtt med en avgäld om 20 600 kr/år innan skattereduktion och 14 420 kr/år efter skattereduktion. Ny avgäld 2019-10-01- 2029-10-01, 26 600 kr/år. Nacka kommun skriver följande om friköp av tomträtt:

  "Friköp av mark upplåten med tomträtt ska ske på ett marknadsmässigt sätt. I normalfallet ska friköpspriset för mark upplåten med tomträtt för småhus beräknas som 50 procent av det gällande marktaxeringsvärdet."

  Fråga ansvarig mäklare för mer information.

  Säljarnas egen berättelse

  "Det har varit en dröm att dagligen få mötas av naturen, kvittrande fåglar och en fantastisk utsikt över Fjäderholmarna. På sommaren brukar vi börja dagen med en frukost i solen på framsidan för att sedan förflytta oss till baksidan för att avnjuta resten av måltiderna samtidigt som vi kunnat beskåda båtlivet, lyssnat på fåglarna och njutit av solen från morgon till kväll. När det blivit för varmt har vi dragit ut markiserna och det har blivit som ett extrarum. Med några fotsteg kan man ta sig till Nacka naturreservat för en kort promenad till Nyckelviken eller om man föredrar en lite längre promenad till Nacka Strand. I närområdet finns också en väldigt fin lekpark och Bastu- sjön för aktiviteter sommar som vinter. Vi har verkligen fått uppleva respektive årstid från sin bästa sida och skådat många vackra solnedgångar från soffan i vardagsrummet. TV:n har ersatts av naturen, denna fantastiska utsikt som man aldrig blir mätt på och en öppen spis som förhöjt mysfaktorn. Vill man byta lugnet mot lite puls är det bara att sätta sig på bussen så når man Slussen på ca 25 min alt. 10 min med bil. Läget är oslagbart och kombinationen av naturreservatet, sjöutsikten och det lugna läget gör detta hus till något alldeles unikt som vi verkligen har njutit av året runt. Du kommer att få väldigt trevliga grannar på gatan samtidigt som du är granne med naturen, fåglarna och vattnet!"

  Lagfart

  När du har köpt en fastighet ska du ansöka om lagfart för att registrera att du är ägare. Kostnaden för lagfarten kallas stämpelskatt, just nu 1,5 procent av köpeskillingen plus en avgift på ca 825 kronor.

  Pantbrev

  Sätter du din fastighet som säkerhet för ett lån görs en inteckning i fastigheten. Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Finns det redan uttagna pantbrev i fastigheten, som inte är pantsatta, kan du använda dem. Nya pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp plus en mindre avgift. Ofta kan banken hjälpa till med uttag av nya pantbrev. Köparen betalar kostnaden för pantbrev.

  Kommunal avgift
  Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 049 kr/år för småhus. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann under- sökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 • Fakta

  Område

  Nacka- Skuru

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SICKLAÖN 28:12

  Adress:
  Sten Stures väg 33
  Postnummer
  131 47
  Postort
  Nacka

  Pris:
  5 995 000 kr (Pris)

  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  1965

  Rum
  4 RoK
  Varav sovrum
  3

  Boyta
  108.0 m2
  Enligt

  Lantmäteriet


  Tomträtt
  Ja
  Tomtareal/mark
  309.0 m2
  Total areal
  309.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet


  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Via samfällighetens pelletspanna. Ingår i avgift till samfällighet.

  Ventilation

  Självdrag

  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Takpapp (Omlagt 2010)

  Fasad

  Puts (Ommålat 2010)

  Fönster

  2-glas och moderna 3-glas

  Stomme

  Lättbetong

  Bjälklag

  Lättbetong

  Skorstenskommentar

  Braskamin 2017

  TV/Internet

  Bredbandsbolaget

  Energideklaration
  Energiprestanda: 135 kWh/m2
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1965
  Taxeringsvärde byggnad: 1 417 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 3 652 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  5st inteckningar på totalt 3 400 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Nacka Sicklaön Ga:43

  Planer och bestämmelser

  S 56, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19680411)

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Förnya fast monterad utrustning för evakuering av fukt i kulvert - Se beskrivning

  Planer och bestämmelser

  S 30, Stadsplan (Beslutsdatum: 19631122)

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Anläggning ledning väg

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Ledning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Ledning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Parkering väg

  Samfällighet
  3 400 kr/månad
  Hemförsäkring
  500 kr/månad
  Tomträttsavgäld efter skattereduktion
  1 202 kr/månad
  Summa driftskostnader
  5 102 kr/månad
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Tomträtt
  Avgäld: 20 600 kr/år
  Slutdatum: Måndag 1 oktober 00:00
  Period: Avgäldsperiod: 10år från 1999-10-01
  Upplåtare: 212000-0167 Nacka Kommun Granitvägen 19 13140 Nacka
  Personer i hushållet
  4
  Årlig elförbrukning
  4200 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Dokument & Länkar

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!