Saltsjöbaden / Skogsö

Rutger Fuchsvägen 4

 • 14 200 000 kr
 • 220.0 m2
 • 8 RoK

Magiskt läge vid Baggensfjärden

Magisk modern villa i "New England stil" med en fantastisk sjöutsikt över fjärden. Härliga fönsterpartier mot den stora altanen och Baggensfjärden. Här kan man njuta av det underbara läget från altanen eller genom de stora fönsterpartierna från den ljusa sällskapsdelen. Vardagsrum med ryggåstak och öppen spis samt ett smakfullt kök i öppen planlösning. Separat nybyggd lägenhet om 41 kvm. I viken 50 meter från huset har man bojplats och en badstege på föreningens brygga för ett morgondopp. "Paradiset" Skogsö har förutom sjöläget ett attraktivt stall med fina hagar för hästälskare.

Välkommen till ett alldeles fantastiskt hem alldeles vid vattnet i Saltsjöbadens paradis Skogsö. Här bor man avskilt med trevliga grannar och njuter av lugnet , naturen och kontakten med havet. Alla årstider har sina fördelar men den varma delen av året är nog favorit perioden. I viken nedanför huset har säljaren en plats vid en svajboj som ingår i försäljningen. I viken finns även en brygga med badstege som används flitigt på sommaren. Båtplatserna här är det kö till. Här är det annars ett utmärkt läge för en kajak eller paddelboard tidiga stilla morgnar eller vackra sommarkvällar.

Villan är i nyskick och har en ”New England” karaktär, ljusa färger, vitmålade råspont, skeppsgolv. Sjöutsikt från nästan alla rum genom de stora fönsterpartier, de flesta öppningsbara mot altanerna runtom huset. På det övre planet är det ett underbart sällskapsrum om 62 kvm och en sovrumsdel med tre sovrum varav ett master bedroom samt ett badrum. Barnrummen ligger vägg i vägg och är lika stora, de har båda plats för både säng, förvaring och skrivbord. Mellan barnens rum och Master bedrom är det en hall med utgång till altanen. Master bedroom är rymligt med fyra garderober som en garderobsvägg, och från sängen ser man ut genom ett fint hörnfönster med utsikt mot vattnet och naturen.

Vardagsrum, matsal och kök i öppen planlösning blir tillsammans en mycket fin sällskapsdel. Det stora rummet får en härlig rymd av det vackra ryggåstaket i vitmålad råspont. Förutom sjöutsikten och ljuset från de sex stora fönsterpartier får man även en fin ute och inne övergång mellan rum och altan av alla öppningsbara altandörrar.

I souterrängplan finns två fina lika stora sovrum med utgång till en gemensam balkong. Rummen är lite större än de på övre plan och har plats för säng, förvaring och skrivbord. Rummen ligger ut mot hallen som även är entrén till huset. Här finns en bra klädkammare för ytterkläder och skor samt en fast bänk vid ytterdörren. Till sist har vi fullt utrustad tvättstuga med hyllor och förvaring samt ett påkostat badrum med bubbelbadkar, separat dusch och bastu samt wc och handfat.

Garaget är ombyggt till en lägenhet om ca 40 kvm fördelat på två rum, eget kök och duschrum med wc. Ytan kan även användas för tonåringar, gäster, arbetsrum eller uthyrning. Om man vill kan en trappa tas upp från entren om man tar hänsyn till att det är golvvärme i huset.

Vill man bygga ett nytt garage är det möjligt, det går att bygga ytterligare 60 kvm på fastigheten. Marken vid parkeringen är ”Plusmärkt” och det betyder att man inte behöver ta hänsyn till att en ny byggnad ska ligga 4,5 meter från tomtgräns.


Utsikt över Baggen

Härligt läge mot Baggensfjärden

Stor uteplats med sol hela dagen

Högst uppe på tomten har man ett helt ogenerat läge med en härlig utsikt

Gäststuga / Bastu på tomtens övre platå

Fin tomt med plats för både lek och stor uteplats

Stort trädäck även runt gästhuset

Modern villa i mycket gott skick

En somrig entré

Utsikten från sällskapsrummet är magisk

Skepp o`hoj

Stor härlig altan utanför vardagsrum och kök

Smakfullt häftigt kök med fönster i tre väderstreck

Påkostat badrum med hörnbadkar, separat dusch och bastu

Samfällighetens brygga är en populär badplats på sommaren

Stallet på Skogsö har fina hästhagar

Planskiss övre plan

Planskiss entréplan

Planskiss "lägenhet"

 • Beskrivning

  Välkommen till ett ljust vackert hem inspirerat av ”New England”. Huset ligger välplacerat för maximal sjöutsikt, sällskapsdelen med stora fönsterpartier och stora altaner ger en härlig magisk kontakt med viken och Baggensfjärden.

  En fin entré med uppvärmt stengolv, en fast sittbänk och en klädkammare ger ett bra första intryck av ordning och planering. Här på entréplanet är det två lika stora sovrum med fönster och utgång till en gemensam balkong i söder. Rummen har plats för stor säng, skrivbord och egen förvaring. På denna våning har vi även en bra tvättstuga och ett påkostat badrum med hörnbadkar, separat dusch, handfat med komod och bastu.

  Den svängda trappan tar oss upp i ett sällskapsrum om ca 60 kvm med ryggåstak och fem stora härliga fönsterpartier och tre altandörrar. Utsikten över Baggensfjärden drar till sig blicken och man får en riktig bra känsla av att bo vid vattnet. Rummet kan delas upp i en matsalsdel med öppen spis, vardagsrumsdel med dubbla utgångar till altanen och ett smakfullt fint kök med härliga ytor, förvaring och en köksö som blir festens mittpunkt … I hela huset ligger ett skeppsgolv, väggarna är släta och målade i vita nyanser och vissa väggar har vitmålad råspont.

  Sovrumsdelen på övre plan består av tre sovrum varav ett hörnrum som master bedroom samt ett helkaklat rymligt duschrum. En sovrumsdel anpassad för familj med mindre barn när föräldrarna.

  Runt hela huset ligger det ett fint trädäck med uteplatser på tre sidor om huset, en med kvällssol, en lite mer skyddad murade betongväggar, infälld belysning och grillhörna, en utanför vardagsrum och kök med en magisk sjöutsikt. På tomten högsta punkt ligger en ”toppstuga” som är oinredd, el är indragen och tanken var att göra en bastu och relaxdel här uppe. Platsen är avkopplande med en vidsträckt utsikt och med skogen (allmänningen) som inramning bakom huset. På tomten finns byggrätt på ytterligare 60 kvm för ett garage till exempel.

  I viken finns gemensam mark och en brygga som tillhör samfälligheten, båtplatserna är det kö till men bryggan får nyttjas av de boende för t ex bad vid badstegen. Säljaren har en svajboj i viken som ingår i fastigheten.

 • Fakta

  Område

  Saltsjöbaden / Skogsö

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SKOGSÖ 2:20

  Adress:
  Rutger Fuchsvägen 4
  Postnummer
  133 33
  Postort
  Saltsjöbaden

  Pris:
  14 200 000 kr (Högstbjudande)

  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  2011

  Om-/tillbyggnadsår

  2019

  Rum
  8 RoK
  Varav sovrum
  6
  Max antal sovrum
  7

  Boyta
  220.0 m2
  Enligt

  Lantmäteriet


  Tomtareal/mark
  1692.0 m2
  Total areal
  1692.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet


  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Bergvärmepump

  Ventilation

  Mekanisk frånluft

  Huvudsäkring

  20 A

  Mark

  Sten

  Grund

  Grundsula

  Grundmur

  Betong

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster

  Utvändiga plåtarbeten

  Plåt

  Stomme

  Betong

  Bjälklag

  Trä

  Värmeanläggning
  Ålder: 2011
  Skorsten

  Skorsten av plåt

  Senast provtryckt
  Lördag 1 jan 2011
  Parkering

  Parkeringsplats för 3 bilar

  Uteplats

  Flera olika uteplatser, alla med sjöutsikt

  Övriga byggnader

  "Toppstugan" ca 15 kvm, ligger på övre delen av tomten och har indragen el och en magisk utsikt. Byggrätt finns för fristående byggnad om 60 kvm på fastigheten.

  TV/Internet

  Fiber

  Fel och brister

  Förhandsbesiktning utförd av Eminenta och delas ut på visningen

  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 2019
  Taxeringsvärde byggnad: 4 566 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 11 166 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 7 900 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Nacka Skogsö Ga:3

  Planer och bestämmelser

  Dp 447, Detaljplan (Beslutsdatum: 20080611, Registreringsdatum: 20080908)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Vattentäkt - Se beskrivning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Villa

  Elförbrukning för 8 personer och två elbilar
  1 851 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 851 kr/månad
  Fastighetsskatt
  4 024 kr/år
  Personer i hushållet
  8

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Område

  Skogsö är en halvö i norra delen av Saltsjöbaden, Nacka kommun. I väster gränsar den till Igelboda, i söder till Neglinge, i norr till Baggensstäket och i öster till Baggensfjärden. Delar av halvön är bebyggd med villor från 1900-talet som bildar en småort, resten är skogklädd, och mitt på halvön ligger Skogsö träsk. Längs norra stranden finns Skogsö kapell med Saltsjöbadens kyrkogård. Här finns även resterna av Stäket redutt som är en skans från 1720-talet. Längst i öster ligger begravningsplatsen Boo gamla kyrkogård. En stor del av Skogsö ingår i Skogsö naturreservat, bildat 1997.

 • Dokument & Länkar

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!