Saltsjö-Duvnäs

Patrons väg 8

 • 275.0 m2
 • 7 RoK

Patrons väg är en av områdets populäraste adresser med sitt soliga, centrala och lugna läge. Här finner du en lättskött och spännande tomt som erbjuder den absolut sista kvällssolen uppe på tomtens högsta del. Att ha en milsvid utsikt över området nedan och att se en solnedgång vid 22-tiden, efter middag uppe på berget en varm sommardag, torde tillhöra livets bättre kvaliteter. Läget har ett bekvämt avstånd till skola, dagis, fotbollsplan, tennis, marina och kommunikationer.

Klassisk 60-talsvilla, som är byggd till största del av betong, och har en mycket tilltalande planlösning med fyra halvplan. Entréplan innehåller en generös entre med gästwc och ett stort och ljust familjerum med öppen spis. En halv trappa upp ligger husets sekundäryta med stor tvättstuga, pann / förrådsrum, vinkällare och ett större rum som med fördel nyttjas som arbetsrum eller gästavdelning. Ytterligare en halvtrappa upp ligger husets sociala avdelning med det härligt stora vardagsrummet som har ett stort antal fönster och utgångar till den längsgående balkongen i väst. Här ligger även husets nyrenoverade kök och matplats för det stora sällskapet. Ytterligare ett halvplan upp finner man sovplanet med tre sovrum, nyrenoverat wc-rum, nyrenoverat duschrum och en möblerbara hall, lämplig som familjens tv- rum när barnen är små. Här finns även en utgång till stensatt terrass och vidare till stor uteplats med gjuten trapp upp till tomtens högsta del.

Villan har ett stort garage med suverän takhöjd. Här finns plats för både sommarbilen och familjens behov av förvaring. I garaget står också husets bergvärmeanläggning.

Välkommen till en ovanligt välskött och inbjudande Duvnäsvilla.


Säljarnas sommarbilder
Säljarnas sommarbilder
Säljarnas sommarbilder
 • Beskrivning

  Interiör

  Stor entréhall med originalgolv av kolmårdsmarmor. Gästwc med kaklade väggar, spotlight i tak, wc, handfat i kommod och klinker på golvet. Från hallen nås även, via glasad dörr, familjerummet med fönster i två väderstreck. Här finns en tilltalande öppen spis och på golvet ligger golv av doussie africana.

  En halv trappa upp finns ett stort vilplan med dörr till sovrum/arbetsrum med två fönster i norr, på golvet ligger ek. Detta rum kan med fördel delas av till två sovrum om upp till sex sovrum i huset behövs. Dörrar även till vin/matkällare, förrådsrum med dörr ut till trädgården samt till husets stora tvättstuga. Denna har kaklade väggar, klinker på golv, tvättbänk, TM, TT och torkskåp. Här finns även en duschkabin och fönster i söder.

  Från vilplanet fortsätter trapphuset, i original med marmorsteg och vilplan i samma marmor, till nästa våningsplan. Här finner man vardagsrum och kök i fil med stora fönsterpartier i väster och fönster i söder. Två balkongdörrar leder till husets längsgående balkong som har fin kvällssol. På golven i vardagsrum och matsal ligger en fiskbensmönstrad ekparkett och då taket är brutet har man en takhöjd varierande mellan 2,45 - 3,0 meter. Sällskapsavdelningen har en yta på ca 48 kvm. Även det platsbyggda köket från Nisseby snickerier (2015-16) ligger på detta våningsplan. Mycket smakfullt designat med uppvärmt klinkergolv, stor köksö och arbetsytor av Carraramarmor.

  Ytterligare en halvtrappa upp ligger husets sovrumsavdelnng. I norr två lika stora sovrum med inbyggda garderober och på golven ligger bokgolv. Åt söder ligger det större föräldrasovrummet med platsbyggd garderobsvägg. Våningsplanet innehåller även ett separat wc-rum med ingång från övre hallen ett stort och nyrenoverat, exklusivt badrum. Övre hallen är stor nog att rymma familjens tv-soffa och här finns två stora fönsterpartier med utgång till stensatt terrass. På golvet i hallen ligger fiskbensmönstrad ekparkett.

  Urval av genomförda renoveringar av nuvarande ägare sedan 2015

  • Köksrenovering
  • Renovering av toalett på övre plan
  • Renovering av badrum på övre plan
  • Ny altan
  • Dräneringsåtgärder
  • Renovering av yttertrapp
  • Installation av jordfelsbrytare
  • Renovering av vissa stammar
  • Anläggning av parkering
  • Anläggning av trädgård
  • Installation av braskamin
  • Installation av larm från Verisure samt utbyte av lås

  Urval av genomförda renoveringar av tidigare ägare

  • 1996 Fönsterrenovering, insida utsida och emellan
  • 1996 ny stänkputs, serponit, på putsfasaden
  • 1996 putsning av vägg i arbetsrum, plan 2
  • 1996 kakling av tvättstuga och installation av dusch
  • 2002 totalrenovering av toalett plan 1
  • 2007 installation av bergvärmepump
  • 2013 nytt balkongräcke

  Område

  Saltsjö-Duvnäs ligger mycket bra till geografiskt om du vill ta dig ut på sjön eller in till Stockholm. Boende i området har förtur till båtplats hos Saltsjö-Dufnäs Marina. En kvarts båtresa till Baggensfjärden via Lännerstasundet eller ca 15 min via Skurusundet till Saltsjön. Närhet till Ektorps Centrum med bl.a. bageri Gateau och den populära mataffären Matboden. Dessutom ligger Nacka Forum och ICA MAXI i närheten och här finner du allt du kan behöva i form av service. Området har mycket bra kommunikationer såsom Saltsjöbanan och buss 410 som går från området och tar ca 23 min till Slussen, även landsvägsbussarna från Värmdö stannar vid Ektorps centrum eller längs Gamla Värmdövägen på väg mot Slussen. Nackareservatet, som nås på några minuter, har vandringsleder åt alla håll och du kan med fördel bege dig till Hellasgården genom området. Långsjön är en mycket populär badsjö med fin sandstrand och runt sjön är det många boende i området som tar sin joggingtur. Vintertid gäller skridskoåkning på antingen Duvnäsviken eller på Långsjön. Området har två skolor, Saltängsskolan för åk 1-3 samt Duvnässkolan för åk 4-6. Här finns även flertalet förskolor med olika inriktningar.

  Saltsjö-Duvnäs villaägareförening är mycket aktiv med en rad begivenheter såsom midsommar och nyårsfirande i Ringparken samt Valborgsfirande vid Måsungeklubben. I Ringparksstugan arrangeras pubkvällar, yogakurser, konstutställningar och mycket annat, kan även hyras för privata tillställningar. Även tennisklubben är aktiv med välskötta utomhus och inomhusbanor och Måsungeklubbens seglarskola är populär bland områdets barn sommartid. I området finns tre restauranger varav en är öppen året runt och runt Ektorps centrum finns flertalet restauranger med inriktning på Pizza, husman eller Thai.

  Lagfart

  När du har köpt en fastighet ska du ansöka om lagfart för att registrera att du är ägare. Kostnaden för lagfarten kallas stämpelskatt, just nu 1,5 procent av köpeskillingen plus en avgift på 825 kronor (2016).

  Pantbrev

  Sätter du din fastighet som säkerhet för ett lån görs en inteckning i fastigheten. Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Finns det redan uttagna pantbrev i fastigheten, som inte är pantsatta, kan du använda dem. Nya pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp plus en avgift på några hundralappar (2016). Ofta kan banken hjälpa till med uttag av nya pantbrev. Köparen betalar kostnaden för pantbrev.

  Kommunal avgift

  Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 7 412 kr/år för småhus deklarationen 2017 (inkomståret 2016). Om 0,75 % av 2016 års taxeringsvärde på bostadsbyggnaden och tillhörande tomtmark ger en lägre avgift, ska den betalas istället. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 • Fakta

  Område

  Saltsjö-Duvnäs

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SICKLAÖN 254:5

  Adress:
  Patrons väg 8
  Postnummer
  131 50
  Postort
  Saltsjö-Duvnäs
  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  1962

  Rum
  7 RoK
  Varav sovrum
  5
  Boyta
  200.0 m2
  Biyta
  75.0 m2
  Enligt

  Mätning

  Tomtareal/mark
  1214.0 m2
  Total areal
  1214.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Vatten

  Kommunalt

  Avlopp

  Kommunalt

  Uppvärmning

  Bergvärmepump (CTC från 2007)

  Ventilation

  Självdrag

  Mark

  Berg och sprängsten

  Grund

  Torpargrund

  Grundmur

  Betong

  Tak

  Papp

  Fasad

  Tegel och puts

  Fönster

  2-glasfönster

  Utvändiga plåtarbeten

  Koppar

  Stomme

  Betong

  Bjälklag

  Betong

  Taxering
  Taxeringsår:
  2020
  Taxeringsvärdet är:
  Fastställt
  Värderingsår:
  1962
  Taxeringsvärde byggnad:
  3 366 000 kr
  Taxeringsvärde totalt:
  8 366 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  8st inteckningar på totalt 2 000 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  B 1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19290606)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Väg

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Villa

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Dokument & Länkar

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!