Ytterskärgården / Svartlöga

Svartlöga 3:181

 • 600 000 kr

Tomt på Svartlöga med klart förhandsbesked

Drömmen om att bygga ett eget hus i ytterskärgården kan bli sann ! Nu säljer vi en obebyggd solig tomt på Svartlöga nära byn, havet och ångbåtsbryggan. Fastigheten har ett färdigt förhandsbesked så det är bara att lämna in ritningarna och börja bygga. Tomten ligger lugnt och avskilt och ligger vackert med berg i dagern.

Svartlöga ligger i Stockholms skärgårds yttre havsband och är en låg vacker ö med släta hällar och grunda vikar i en underbar natur. På ön finns en gammal by med äldre hus och en gästhamn med gemensam brygga som tillhör samfälligheten. På den yttre delen är det gästplatser. Till Svartlöga kommer man antingen med egen båt eller t ex Waxholmsbåten som går från Stockholm city.


Obebyggd tomt Svartlöga

Plan tomt vid skogsgränsen

Solig tomt nära vattnet och gamla byn

Tomten ligger i en "by" av andra bebyggda tomter

Vackert läge i skärgårdsnatur

Tomten har ett färdigt bygglov

Lugnt och avskilt

Tomtkarta Svartlöga 3:181

Karta över Svartlöga

Hamnen i Svartlöga by

Rejäl gästbrygga

Svartlöga hamn

Vacker skärgårdsmiljö

Sjöbodar i hamnen

Yttersta havsbandet

Låga släta klippor

Karta med blått streck för lämplig gångväg

Kommer man till byn från ångbåtsbryggan tar man höger i denna korsning och går 5 minuter utmed denna "traktorvägen" fram till skylt med röd vitt band

Skylten med röd vitt band, här tar man höger på mindre stig och följer de röd vita banden fram till en vit visningsskylt med texten "Tradition" . Tomten är sedan markerad med band.

 • Fakta

  Område

  Ytterskärgården / Svartlöga

  Fastighetsbeteckning

  NORRTÄLJE SVARTLÖGA 3:181

  Adress:
  Svartlöga 3:181
  Postnummer

  Pris:
  600 000 kr (Högstbjudande)

  Hustyp
  Tomt
  Typkod
  210 - Småhusenhet, tomtmark


  Tomtareal/mark
  2904.0 m2
  Total areal
  2904.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet


  Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Norrtälje Svartlöga Ga:1

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Område

  Svartlöga

  Ön är flack med med låga träd och buskar, typiskt för ytterskärgården. Arealen, inklusive tillhörande skärgård, är 385 hektar och som högst når ön 12 meter över havet.

  Ångbåtsbryggan ligger på öns norra sida, ungefär en kilometer från byn som ligger samlad ovanför hamnen på öns sydöstra sida. På berghällar i hamnen står byns gamla sjöbodar. I byns sydvästra del ligger missionshuset och i dess sydöstra del ligger posthuset, skärgårdens minsta som numera är sommarkiosk några veckor per år.

  På Svartlöga finns ingen affär - närmaste mataffär finns på Rödlöga och Blidö. Här finns heller ingen el men däremot fast telefoni, något som är nödvändigt eftersom mobiltäckningen i byn är i det närmaste obefintlig. På öns västra och nordvästra sida (vid ångbåtsbryggan) är dock mobiltäckningen godtagbar.

  Sopmaja och toalett finns vid ångbåtsbryggan och vid byhamnen. I vänthuset vid ångbåtsbryggan finns också ett litet "bibliotek" där du kan låna böcker att läsa under din vistelse på ön.

  På Svartlöga skiner solen. Under sommaren är det inte ovanligt med blå himmel över Svartlöga samtidigt som molnen ligger tunga över Yxlan och Blidö, och det regnar på fastlandet. Sol och bad Bad Svartlöga
  På Svartlöga finns en liten sandstrand där det är mycket långgrunt vilket gör den omtyckt av de mindre barnen. Gillar du klippbad är urvalet desto större, både på norra sidan av ön och nere vid byhamnen på öns sydöstra sida.

  Att ta sig hit Under sommaren kör Vaxholmsbolaget dagliga turer både från Stockholm och från Furusund. Från stockholm tar det ca 3.5 timmar och från Furusund ungefär en timme. Under vår och höst går bara båten från Furusund och då endast under helger. På Waxholmsbolaget.se finns aktuella tidtabeller. Eller ring 08-679 58 30. blidösund

  Ångfartyget Blidösund brukar också besöka Svartlöga någon gång varje sommar.

  Det går också att åka taxibåt till Svartlöga, vanligen från Furusund eller från Bromskär på Blidö. Under länkar hittar du telefonnummer.

  När isen lagt sig är det svävare som gäller eller skridsko. Svartlöga har blivit ett populärt mål för långfärdskridskoåkare i norra skärgården. Titta under Rörlig bild om du vill bli inspirerad.

  (texten är hämtad från www.svartloga.com som berättar och visar ytterligare fina bilder från ön)

  Vägbeskrivning

  Från ångbåtsbryggan till fastigheten är det ca 1,5 km. Gå mot Svartlöga by. Använd Hitta.se och slå in grannfastighetens adress Norrhagarna 13. Med hjälp av kartan kommer ni att hitta fram. På kartan syns en "brevhög" klicka på denna och sedan på tomter så får Ni fram tomtgränser. Det finns även tomtgränsmarkeringar på plats.

 • Dokument & Länkar

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!