Lilla Björknäs- Talludden

Njordvägen 12

 • 244.0 m2
 • 6 RoK

Försäljningsstart för två nybyggnadsprojekt på lugna Njordvägen i Lilla Björknäs! Rockpeak Properties AB startar ytterligare ett projekt i området under hösten och kommer uppföra två trevåningshus med pool. För första gången finns möjligheten att köpa något av deras projekt tidigt i byggprocessen. Husen upplåtes med äganderätt. Vänligen se www.rockpeakproperties.se för referenser på tidigare byggprojekt.

Husen, ritade av Magnus Ström på internationella, prisvinnande Strom Architects (www.stromarchitects.com), kommer byggas i betong och hålla absolut högsta kvalitet gällande såväl design som utförande. Stort fokus på energieffektivitet med bl.a.bergvärme och mekanisk ventilation med återvinning. Båda husen har pool, rymliga altaner och balkonger. Tomterna vetter mot Njordvägen i väster och har ett mycket lummigt läge. Källarplan med gott om ytor, entréplan med sociala ytor och balkong samt utgång till pooldäck och övre plan med fyra sovrum och dubbla badrum. Stor master-svit med eget badrum!

Byggnationen påbörjas under hösten och beräknas vara inflyttningsklart under Q1 2022.

Varmt välkommen att kontakta mäklare för mer information samt bokning av visning!


 • Beskrivning

  Försäljningsprocess

  Köparen kommer förvärva fastigheten av Rockpeak Properties och teckna ett entreprenadavtal för byggnation av villan. För mer information hänvisas till ansvarig mäklare.

  Lagfart

  När du har köpt en fastighet ska du ansöka om lagfart för att registrera att du är ägare. Kostnaden för lagfarten kallas stämpelskatt, just nu 1,5 procent av köpeskillingen plus en avgift på ca 825 kronor.

  Pantbrev

  Sätter du din fastighet som säkerhet för ett lån görs en inteckning i fastigheten. Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Finns det redan uttagna pantbrev i fastigheten, som inte är pantsatta, kan du använda dem. Nya pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp plus en administrativ avgift. Ofta kan banken hjälpa till med uttag av nya pantbrev. Köparen betalar kostnaden för pantbrev.

  Kommunal avgift

  Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 049 kr/år för småhus deklarationen 2020 (inkomståret 2019). Om 0,75 % av taxeringsvärdet på bostadsbyggnaden och tillhörande tomtmark ger en lägre avgift, ska den betalas istället. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 • Fakta

  Område

  Lilla Björknäs- Talludden

  Fastighetsbeteckning

  NACKA BJÖRKNÄS 10:170

  Adress:
  Njordvägen 12
  Postnummer
  132 48
  Postort
  Saltsjö-Boo
  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  213 - Småhusenhet, tomtmark med byggnad Byggnadsvärde mindre än 50 000 kr
  Byggår

  2020-2021

  Rum
  6 RoK
  Varav sovrum
  4
  Max antal sovrum
  5
  Boyta
  197.0 m2
  Biyta
  47.0 m2
  Enligt

  Säljaren

  Tomtareal/mark
  759.0 m2
  Total areal
  759.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Vatten

  Kommunalt VA

  Avlopp

  Kommunalt VA

  Uppvärmning

  Bergvärme

  Ventilation

  FTX (Mekanisk ventilation med återvinning)

  Mark

  Berg

  Grund

  Betong

  Fasad

  Trä

  Stomme

  Betong

  Bjälklag

  Betong

  TV/Internet

  Förberett för fiber.

  Nyproduktion
  Ja
  Boareabeskrivning

  Arean är beräknad på ritningar. Avvikelser kan förekomma.

  Taxering
  Taxeringsår:
  2022
  Taxeringsvärdet är:
  Fastställt
  Taxeringsvärde totalt:
  3 481 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  1st inteckningar på totalt 1 750 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Dp 295, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20020821)

  Planer och bestämmelser

  Dp 283, Detaljplan (Beslutsdatum: 20020124)

  Planer och bestämmelser

  Dp 399, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20061018, Registreringsdatum: 20061205)

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!