Ledungsstigen 2

 • 8 100 000 kr
 • 35.0 m2

Unik chans att förvärva en idyllisk stuga på en av Skurus absolut bäst belägna tomter! Högt upp på bergskanten med första parkett till den svårslagna sjöutsikten ligger idag det lilla huset som fungerat som fritidshus och uthyrningsbostad under senare år. Tillgång till båtplats i nybildad båtklubb strax nedanför fastigheten. Generös byggrätt medger rätt till byggnadsarea om 130 kvm och en höjd på 8 meter. Tillgång till parkering på nyanlagd parkering med elstoplar för laddning av elbil.

Titta gärna på filmen nedan och kontakta mäklaren för vidare frågor.

Välkommen på visning!


Visning:  
 •  Söndag 25 aug 11:00 - 11:30

Magiskt kvällsljus

Första parkett mot havet!

Fantastisk vy

Fastighetskarta
 • Beskrivning

  Litet, idylliskt fritidshus på en av Nackas absolut bästa tomter med vidsträckt sjöutsikt över inloppet till Skurusundet. Här är tre mindre fastigheter samtaxerade och säljs nu tillsammans, Nacka Sicklaön 12:62-12:64. Idag finns tre små byggnader på fastigheterna som friskrivs från dolda fel vid en försäljning. De har fungerat som sommarvistelse samt uthyrningsbostad under senare år. Köparen har försetts med information om kommunens pågående arbeten i området, är uppmärksammad om att kostnader förknippade med detta arbete kan tillkomma och har beretts möjlighet att sätta sig in i kommunens regler kring byggnation. Avgifter för inkoppling av VA tillkommer och betalas av köpare. Samfällighetsförening har bildats för förvaltning av brygga och parkering. Bryggan, som ligger strax nedanför tomten, planeras att byggas under våren. Parkeringsplatsen ligger intill grannfastigheten och har bl.a. laddstolple för laddning av elbil. Såväl parkeringsplats som bryggplats ingår i fastigheten.

  Lagfart

  När du har köpt en fastighet ska du ansöka om lagfart för att registrera att du är ägare. Kostnaden för lagfarten kallas stämpelskatt, just nu 1,5 procent av köpeskillingen plus en avgift på 825 kronor (2016).

  Pantbrev

  Sätter du din fastighet som säkerhet för ett lån görs en inteckning i fastigheten. Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Finns det redan uttagna pantbrev i fastigheten, som inte är pantsatta, kan du använda dem. Nya pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp plus en avgift på några hundralappar (2016). Ofta kan banken hjälpa till med uttag av nya pantbrev. Köparen betalar kostnaden för pantbrev.

  Kommunal avgift

  Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 7 412 kr/år för småhus deklarationen 2017 (inkomståret 2016). Om 0,75 % av 2016 års taxeringsvärde på bostadsbyggnaden och tillhörande tomtmark ger en lägre avgift, ska den betalas istället. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick, friskriven från dolda fel, och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 • Fakta

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SICKLAÖN 12:62, 12:63 och 12:64

  Adress:
  Ledungsstigen 2
  Postnummer
  131 46
  Postort
  Nacka

  Pris:
  8 100 000 kr (Högstbjudande)

  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  1987


  Boyta
  27.0 m2
  Biyta
  8.0 m2
  Enligt

  Lantmäteriet


  Tomtareal/mark
  779.0 m2
  Total areal
  779.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet


  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1987
  Taxeringsvärde byggnad: 252 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 5 852 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 300 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Nacka Sicklaön Ga:141

  Planer och bestämmelser

  Dp 558, Detaljplan (Beslutsdatum: 20140417, Registreringsdatum: 20140604)

  Gemensamhetsanläggning

  Nacka Sicklaön Ga:142

  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Dokument & Länkar

Visningar

 •  Söndag 25 aug 11:00 - 11:30

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!