Saltsjö-Duvnäs

Knut Pernos väg 8

 • 8 975 000 kr
 • 197.0 m2
 • 6 RoK

Villa med centralt läge nära skog och hamn

Centralt läge i Saltsjö-Duvnäs! Välplanerad villa med fem bra sovrum, varav ett med egen ingång. Härliga sällskapsytor i såväl kök som vardagsrum. Garage i länga. Perfekt familjevilla med attraktivt läge nära Duvnäs skola (ca 500 meter från huset), Saltsjön med Duvnäsvikens marina, skogen i Nackareservatet/Erstavik samt Duvnäs station med Saltsjöbanan som går till Slussen. Huset ligger på en gångväg från garagelängan beläget bakom den "främre husraden" och därmed ostört av ljud från tåget.

Välkommen till en fin modern och ljus villa med ett tillbyggt sällskapsrum på övre plan som ger huset rymd och en modern framtoning samt en insynsskyddad baksida. Plan tomt för lekar på framsidan och en oas på baksidan med altan i ett ogenerat läge. Interiört blandas vitmålad träpanel i "New England-stil" med den arkitektritade tillbyggnaden där gränserna suddats ut mellan natur och byggnad genom välplacerade glaspartier från golv till nock. Byggnaden är på ca 200 kvm, har fem stora sovrum, två på övre planet och tre på nedre, ett med egen ingång. Marint badrum på övre planet och ett stort duschrum på nedre. Köket ligger strax ovan trapphuset i öppen plan med utgång till balkong i soldränkt söderläge. Stort kök med arbetsbänk och bardisk i mitten. Matplats intill balkongen med utrymme för den stora familjen. På nedre planet finns ett kombinerat pannrum med tvättstuga. På entréplan finns gott om förvaring i ett stort förråd med sex stycken garderober.

Ljus öppen hall med gott om plats för ytterkläder och förvaring i klädkammaren under trappan. Hall med klinkergolv och golvvärme. Från hallen når man tre sovrum, duschrum och tvättstuga. Alla tre sovrummen är ljusa och rymliga samt ligger i varsitt hörn av huset. Ett av sovrummen har tillgång till det stora förrådet som med lite omtanke skulle bli en fin walk-in-closet. Entréplan är utmärkt för småbarnsfamiljen med duschrum och tvättstuga på samma våningsplan. När barnen blir äldre kan föräldrarna flytta upp och barnen få ett fint "hängrum" för kompisar och egen tid. Duschrum; Rymligt duschrum helkaklat i vitt med ljust klinker på golvet. Idag duschhörna men här finns plats för badkar. Wc, handfat och spegel. Tvätt & pannrum, Elpanna från IVT (-01) med luftåtervinning. Miele tvättmaskin (-07). Torktumlare Electrolux (-05). Torkskåp från Nimo (-14). Bra hyllplan för förvaring samt tvättho.

Vid entrén går en svängd vitmålad trappa till övre plan. Här möts vi av det tidigare vardagsrummet som efter tillbyggnaden blev ett härligt öppet platsbyggt kök med köksö, rostfria vitvaror från Bosch. Härligt beläget i byggnadens hörn med fönster i två väderstreck och utgång till nyrenoverad balkong i söderläge. Trevligt kök som skapar stor matlagningsglädje med goda arbetsytor och gott om förvaring. Matplats för upp till tio personer. Bänkskivor i betong. Glasade överskåp med vinfack och bänkbelysning. Dubbla kyl-och frysskåp, keramikhäll, varmluftsugn, micro och diskmaskin.

Huset har med hjälp av en arkitekt byggts till med en vinkel för att få ett stort fint vardagsrum. Ett modernt sällskapsrum med ryggåstak (öppet till nock utan vind). Ett mycket fint glasparti på gaveln mot naturen ger en fin närkontakt med naturen på utsidan och en härlig avkopplad lugn känsla inomhus. Vardagsrummet har även mysig modern braskamin samt fönster och altandörr ut mot baksidans insynsskyddade uteplats.

På övre plan finns ytterligare två rum, det större används idag som master bedroom, "japan-inspirerat" med låg säng och stor platsbyggd garderob bakom skjutdörrar. Rummet har utgång och fönster mot altanen och ligger tyst, svalt och helt insynsskyddat. Det andra rummet är även det sovrum idag men kan bli ett fint gästrum eller arbetsrum. Till sist har vi ett påkostat badrum i marin design. Väggfasta speglar på alla väggar, dolt fönster ovan badkar med blå klinker i nisch. Väggar klädda i hamrat vitt kakel och nåtad teakpanel. Badkar inbyggt i nåtad teak, överskåp i teak med dimmerstyrd belysning. Flushmonterad spegel med hyllplan i glas. På golvet ligger ljusgrå och mörkgrå klinker samt golvvärme. Full takhöjd till nock med vitlaserad träspont och tre fönster mot "biblioteket".


Visning:  
 •  Söndag 24 mar 12:00 - 13:00
 •  Måndag 25 mar 18:00 - 18:30

Välkommen till en ljus fin villa i Duvnäs

Knut Pernos väg 8

Ljus öppen planlösning med ryggåstak i vardagsrummet

Vardagsrum med utgång till altan och öppen spis

Rymd och mycket fönster mot naturen som ger fin kontakt med tomten

Spännande vinklar och ljusinsläpp skapar flera fina "rum" i rummet

Modernt snyggt och spännande

Stort trevligt kök med köksö och utgång till balkongen

Balkong i söderläge

Ljust trevligt med gott om skåp och bra arbetsytor

Inbyggda ugnar, diskmaskin, spishäll med riktig fläkt samt arbetsbänkar i betong

Trevligt öppet med platsbyggda skåp och luckor i ljus björk

Master bedroom med utgång till altanen, helt tyst och avskilt

Master bedroom med bra förvaring

Ljust trevligt sovrum / gästrum

Helkaklat badrum med inbyggt badkar och dusch

Entré med förvaring och trappa till övre plan

42

Hall med dörrar till de tre sovrummen och duschrum samt tvättstuga

Stor rymlig tvättstuga

Vitt helkaklat duschrum med plats för badkar

Sovrum med altandörr till tomten.

Ljust fint sovrum med fönster mot entrén

Master bedroom på entréplan med egen walk-in-closett och fönster mot entrén

"Piratkiosken"

Huset är ommålat utvändigt, fönster renoverade samt balkongen ombyggd 2017

Duvnäsviken ca 200 meter från huset

Duvnäsviken, boende i Duvnäs har förtur till båtplats i Duvnäs marina

Klocktornet i Ringparken, här ringer man in helgen varje lördag kl.1800 och här dansar man kring stången på midsommarafton.

Långsjön (naturreservat) insjö i Duvnäs som har en fin nyrenoverad badplats

Måsungen, gemensamhetsområde i Duvnäs där jolleklubben och sjöscouterna har sin verksamhet. Här sjunger man in våren vid valborgselden.

Saltsjö-Duvnäs station

 • Fakta

  Område

  Saltsjö-Duvnäs

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SICKLAÖN 330:10

  Adress:
  Knut Pernos väg 8
  Postnummer
  131 50
  Postort
  Saltsjö-Duvnäs

  Pris:
  8 975 000 kr (Högstbjudande)

  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  1985

  Om-/tillbyggnadsår

  1991

  Rum
  6 RoK
  Varav sovrum
  5

  Boyta
  174.0 m2
  Biyta
  23.0 m2
  Enligt

  Mätning


  Tomtareal/mark
  592.0 m2
  Total areal
  592.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet


  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  IVT Värmepump luft/vatten och Panasonic luft/luft

  Ventilation

  Mekanisk till- och frånluft

  Grund

  Platta på mark

  Grundmur

  Betong

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster

  Utvändiga plåtarbeten

  Alu-Zink

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Värmeanläggning
  Ålder: 2001 / 2012
  Märke: IVT
  Skorsten

  Skorsten av plåt

  Senast provtryckt
  Söndag 1 jan 2012
  Skorstenskommentar

  Sotad 2016, Nästa sotning 2022

  Parkering

  Garage i länga och parkeringsplats

  Uteplats

  Skyddad uteplats på husets baksida med förmiddagssol och balkong utanför köket med sol hela dagen.

  Övriga byggnader

  Förråd i anslutning till huset om ca 10 kvm med indragen el.

  TV/Internet

  Fiber (Telia Öppen Fiber) Lokalt nätverk (LAN) i flera rum och mellan våningarna (CAT6-kabel) Infällda högtalare i kökstaket

  Utförda renoveringar

  2018: Förbättringar och översyn av badrum uppe: nytt handfat och nya blandare (dusch och handfat). 2017: Utvändig totalrenovering: Fasad målad (övre plan syd- och östsida även nytt virke). Fönster målade. Nya vindskivor. Alla plåtarbeten nya. Ny balkong och farstubro. Översyn och förbättringar av tak på hela huset. Översyn och förbättringar av isolering runt fönster. Renovering och förbättring isolering av balkongdörrar. Nytt grus med markduk runt grunden. Ny gungställning/pergola.

  2016: Nytt plank på baksidan (delas med grannen) 2015: Renovering kök (slipat, målat/hårdvaxolja). Nya bänkskivor. 2014: Plintgrund under vardagsrum fuktsäkrad. (Det saknades skydd mot markfukt, nu ligger tät plastfilm samt markisolering. Krypgrundsventilation injusterad). 2013: Trätrall ute på baksidan omlagd. Nytt altanräcke. Sandlåda anlagd. 2012: Ny braskamin och skorsten. Förbättring av uppvärmningssystemet: Vissa elradiatorer ersatta av luftvärmepump.

  Fel och brister

  Huset har besiktigats genom Eminenta, besiktningsprotokoll lämnas ut på visning.

  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1986
  Taxeringsvärde byggnad: 3 279 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 7 660 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  5st inteckningar på totalt 5 061 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Nacka Sicklaön Ga:16

  Planer och bestämmelser

  B 1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19290606)

  Samfällighet

  NACKA SICKLAÖN S:45

  Elkostnad
  1 833 kr/månad
  Vatten och avlopp
  417 kr/månad
  Renhållning
  133 kr/månad
  Samfällighet
  58 kr/månad
  Hemförsäkring
  567 kr/månad
  Summa driftskostnader
  3 008 kr/månad
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Personer i hushållet
  4

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Område

  Saltsjö Duvnäs var ett av flera villasamhällen som växte fram längs den nya Saltsjöbanan. Närhet till Ektorps Centrum med bl.a. bageri Gateau, Traditions kontor och den populära mataffären Matboden. Dessutom ligger Nacka Forum, Sickla köpkvarter och ICA MAXI i närheten och här finner du allt du kan behöva i form av utbud och service.

  Området har mycket bra kommunikationer såsom buss 410 som går från Saltängen via Ringparken, Ektorp och gamla Värmdövägen till Slussen. Alternativt Saltsjöbanan från Duvnäs station som tar ca 15 minuter till Slussen. Tar man en promenad till Ektorp finns många bussförbindelser med Slussen och Värmdö.

  Saltsjö-Duvnäs ligger mycket bra till geografiskt om du vill ta dig ut på sjön eller in till Stockholm. Boende i området har förtur till båtplats hos Saltsjö-Dufnäs marina (ca 200 meter från huset). En kvarts båtresa till Baggensfjärden via Lännerstasundet eller ca. 10 minuter via Skurusundet till Saltsjön. Nackareservatet, som nås på några minuter, har vandringsleder åt alla håll och du kan med fördel bege dig till Hellasgården genom området. Långsjön är en mycket populär badsjö med fin sandstrand och runt sjön är det många boende i området som tar sin joggingtur.

  Saltsjö-Duvnäs fastighetsägareförening är mycket aktiv med en rad begivenheter såsom midsommar och nyårsfirande i Ringparken samt Valborgsfirande vid Måsungeklubben. I Ringparksstugan arrangeras pubkvällar, yogakurser, konstutställningar och mycket annat, kan även hyras för privata tillställningar. Även tennisklubben är aktiv med välskötta utomhus och inomhusbanor och Måsungeklubbens seglarskola är populär bland områdets barn sommartid. För barnfamiljer finns två mycket populära skolor i Duvnäs, Saltsjö-Duvnäs skola, årskurs 1 - 6 och Saltängens förskola och skola årskurs 1 - 3. De äldre barnen tar t ex buss 410 till t ex Skuru skola och Nacka gymnasium.

Visningar

 •  Söndag 24 mar 12:00 - 13:00
 •  Måndag 25 mar 18:00 - 18:30

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!