Storängen / Fannydal

Fannydals strandväg 27

 • 16 500 000 kr
 • 288.0 m2
 • 8 RoK

Villa i Storängen med sjöutsikt!

Läge, läge, läge ... Välkommen till en helt underbar belägen arkitektritad villa i attraktiva Storängen. Ljust, lugnt och bedårande vackert på en avskild återvändsgata med Järlasjön på andra sidan vägen för ett bad eller tur med kanoten. Den stilrena enplansvillan med sluttningsvåning har en spännande planlösning och en mycket barnvänlig tomt. Fannydals strandväg ligger tyst och fridfullt med ca 5- 10 minuters promenad till Forum centrum, skolor, kommunikationer och Nackareservatet samt Duvnäsviken.

På småvägarna genom Storängen ner till Fannydals strandväg känner man att spänningen stiger och efter en liten kulle öppnar sig vägen med vattnet på högersida och husen på vänster sida om vägen, alldeles magiskt. Vid vattnet är det allmänning och samfälligheten har ett par badbryggor.

Ett tilltalande putsad villa som anpassat sig till tomten inspirerad från dansk arkitektur och funkisen snarare än 60 talets röda tegelhus. Villan har stora fönsterpartier och sällskapsrum, kök och sovrum ligger vända i söder mot vattnet och man ser egentligen inga grannar.

Villan har en planlösning som möjliggör umgänge och vila på båda våningsplanen. Redan vid entréhallen förstår man att något mycket tilltalande finns längre in. Övre plans vänstra del har ett privat sovrum med ett våtutrymme som nyttjas som duschrum, tidigare tvättstuga. Mot söder och den större delen av tomten ligger det fantastiska vardagsrummet med stora glaspartier både i öster och framförallt mot söder mot Järlasjöns vatten. Rummet har olika nivåer med en centralt placerad öppen spis. Den högra delen har ytterligare två sovrum med badrum samt ett härligt kök med stora fönster ut mot trädgården och sjön. Även här finns en eldstad för kulna vinterkvällar.

På nedre plan ligger husets ljusa och generösa tvättstuga, diverse förråd, badrum med bastu, vinkällare samt en tillbyggd del med två fina sovrum. Rummen har stora fönsterpartier från golv till tak som ger en fin utsikt och mycket ljus. Centralt i våningsplanet ligger ett generöst allrum med olika fönster i väster, här finns även en separat entré. I denna del är det vattenburen golvvärme. Tomtens största del ligger i sydväst och den stora gräsmattan rymmer både den obligatoriska studsmattan och kanske en framtida pool. Här finner man de olika terrasserna i olika nivåer och den största delen har nyligen lagda granitplattor som underlag. Här finns gott om plats för grillplats, matbord, olika loungedelar samt solstolar, alla delar med en ljuvlig utsikt över sjön och Nackareservatet. Välkommen till en fastighet som motsvarar mycket högt ställda förväntningar på närhet till stan, bra skolor, vatten och natur.

Fastigheten är utflyttad och tillträde kan ske enligt önskemål.


Visning:  
 • Kontakta mäklaren för visning
Stilren arkitektritad villa
Underbart läge med sjöutsikt över Järlasjön
Flera fina uteplatser i sydväst
Från hela huset och tomten ser man vattnet
Plan fin gräsmatta för lek och eventuellt en pool.
Fint läge och spännande hus
Allmänning framför huset som inte kan bebyggas
Huset från vattnet
Udden nedanför huset
Lugn återvändsgata
Huset sett från sjön
Samfällda badbryggor
Stilla morgon i viken
På sjön är det flera som paddlar och vintertid åker skridskor
Järlasjön mot Stockholm
Järlasjön mot Stockholm
Järlasjön mot Duvnäsviken
Fannydals Strandväg
 • Beskrivning

  ENTRÉPLAN:

  Direkt i entrén möts man av ett härligt ljus från entréhallens stora fönsterparti i söder. Till vänster i hallen finns kapprum med gäst wc och ingång till en privat sovrumsavdelning. Genomgångsrum som med fördel nyttjas som arbetsrum, stort fönster i norr och dörr till ett större sovrum med två fönster i öster. På golven i dessa rum ligger en snygg ”Industriparkett” av ek. Innanför sovrummet ligger ett större och helkaklat duschrum med separat ingång (tidigare tvättstuga).

  Vardagsrummet, helt underbart med ljus och rymd samt olika golvnivåer. Här finns tre avdelningar som kan nyttjas på olika sätt. Delen ett par steg ner kan med fördel nyttjas som matsal med sina stora fönster och pardörrar som leder ut till trädgården. Åt öster med stora fönster ligger en avdelning som nyttjas idag till tv-hörna och den tredje delen används som lounge del. Takhöjden, på som mest tre meter, tillsammans med den centralt placerade öppna spisen ger ytterligare kvaliteter till detta rum. På golvet ligger en fiskbensmönstrad ekparkett och väggar är vitmålade. I taket sitter kvistfri bokpanel. Rakt utanför entréhallen ligger den flitigt utnyttjade övre terrassen under tak och här intar man med fördel årets första middag utomhus, skyddat och insynsfritt.

  Till höger i hallen ligger köket, byggt 1998, med sina fem olika fönster i sydväst. Här finns gott om arbetsyta på granitbänkar och större matplats. Även här finns en eldstad i form av en braskamin. Varierande ålder på vitvaror och vitt kakel på väggen. Taket är vitmålat och på golven i entréhall, kapprum och kök ligger klinker. Längst bort i köket når man en sovrumsavdelning med badrum. Här finns ett normalstort rum med stort fönster i norr samt ett större sovrum, kan delas av till två rum, med flertalet fönster i söder och väster. På golven i sovrummen ligger den snygga industriparketten av ek. Det helkaklade badrummet har badkar, wc och handfat samt fönster i norr.

  NEDRE PLAN:

  Via bred spiraltrappa, med steg av ek, från köket når man detta våningsplan. Här finns gott om förrådsrum, pannrum, vin-källare, duschrum med bastu samt en ljus och rymlig tvättstuga. Duschrummet är helkaklat med mosaik på väggar och klinker på golv samt wc, handfat och glasad duschhörna. Från duschrummet dörr till generös bastu med två lavar. Från tvättstugan leder passage till en separat avdelning, delvis tillbyggd och färdigställd 2013. Två fina sovrum med gott om garderobsyta samt stora fönster och utgångar till trädgården samt ett allrum / familjerum med plats för den stora tv-soffan och i taket sitter gott om spotlights. Trefönster i väster ger ett fint ljus. På golven ligger nåtade ekgolv. Här finns även en separat entré med mindre entréhall och ett ytterligare förrådsrum. Den nedre delen kan avskiljas för egen verksamhet.

 • Fakta

  Område

  Storängen / Fannydal

  Fastighetsbeteckning

  NACKA SICKLAÖN 303:2

  Adress:
  Fannydals strandväg 27
  Postnummer
  131 41
  Postort
  Nacka
  Pris:
  16 500 000 kr (Högstbjudande)
  Hustyp
  Småhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Byggår

  1958

  Om-/tillbyggnadsår

  2013

  Rum
  8 RoK
  Varav sovrum
  6
  Boyta
  241.0 m2
  Biyta
  47.0 m2
  Enligt

  Mätning

  Tomtareal/mark
  1480.0 m2
  Total areal
  1480.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Vatten

  Kommunalt vatten

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Bergvärmepump

  Ventilation

  Mekanisk frånluft

  Grund

  Betongsten

  Grundmur

  Betong

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Puts

  Fönster

  2-glasfönster och 3-glas

  Utvändiga plåtarbeten

  Plåt

  Stomme

  Lättbetong

  Bjälklag

  Lättbetong

  Värmeanläggning
  Ålder: 2017
  Skorsten

  Murad skorsten

  Skorstenskommentar

  Två öppna spisar

  Parkering

  Parkering för tre bilar

  Uteplats

  Stor härlig uteplats i söder med sjöutsikt

  Övriga byggnader

  Två förrådshus ca 15 kvm

  TV/Internet

  Fiber

  Utförda renoveringar

  2012 - Ombyggnad av garage till bostad samt tvättstugan i fd pannrummet (klart 2013) 2013 - Ny el 2013 - Ny ventilation 2014 - Stenterrassen byggs om och byggs ut 2016 - Ny bergvärmeanläggning

  Fel och brister

  Förhandsbesiktning och energideklaration är beställd.

  Energideklaration
  Utfördes:
  Torsdag 4 jun 2015
  Status:
  Energideklaration är beställd
  Utfördes:
  Torsdag 4 jun 2015
  Taxering
  Taxeringsår:
  2021
  Taxeringsvärdet är:
  Fastställt
  Värderingsår:
  2021
  Taxeringsvärde byggnad:
  3 333 000 kr
  Taxeringsvärde totalt:
  8 533 000 kr
  Pantsättningar & Inteckningar
  19st inteckningar på totalt 9 000 000 kr
  Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning

  Planer och bestämmelser

  B 30, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19430903)

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Väg

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut VILLA

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Område

  Oslagbart boende i Fannydal / Storängen. Välbeläget i synnerligen populärt område invid Järlasjön, mellan Salt-sjö-Duvnäs och Storängen. Kulturklassade omgivningar med cykelavstånd till Slussen och city. Morgondoppet ligger endast trettio meter från tomten!I Storängen kan skönjas en bibehållen park med tennis-bana och innan parken ligger Storängens station medSaltsjöbanan rakt in till stadskärnan. Intilliggande Järlasjön erbjuder sommartid sköna bad och vintertid skridskoåkning eller skidåkning. På andra sidan sjön ligger hela Nackareservatet med allt vad här erbjuds i form av t.ex. mountinbikevägar, svampplockning eller bara sköna promenader på anlagda stigar i en orörd natur. Kanske en båttur med den egna ekan bort mot Sickla med en middag i HammarbySjöstad kan locka.Kort avstånd till Nacka Forum, Sickla köpkvarter och välbesökta ICA Maxi. I omgivningarna finns det gott om motions-slingor föra alla åldrar och konditioner och en löprunda runt sjön är ca 9 km. Smidiga avstånd till dagis och skolor för alla åldrar. Det är svårt att finna ett mer centralt läge omgiven av enastående kultur och natur utan att göra av-kall på stadspulsens närhet. Fastigheten har två adresser, Fannydals strandväg 27 och Solbasgränd 2.

 • Dokument & Länkar

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!