Nacka- Skuru

Barnhemsvägen 5

 • 4 950 000 kr
 • 136.0 m2
 • 5 RoK
 • 7 553 kr/månad

Välkommen till en unik etagélägenhet på populära Bastuhöjden. Här njuter du av fin sjöutsikt från den stora, västvända terrassen. I lägenheten, som förekommit i flertalet inredningstidningar och tv-program, finner du design utöver det vanliga. Nuvarande ägare har låtit lägenheten genomgå en minutiös renovering sedan övertagandet och nu är det dags för en ny familj att njuta av den. Kanske vill du till och med ta över möblerna? Möjligheten finns!

Lägenheten ligger högst upp i helrenoverat hus från 1910. Här blandas tidstypiska inslag med en mycket modern design för att skapa ett trivsamt och komplett hem. Här huserar du på husets två översta våningar och har stora ytor omkring dig. Snedtaket och de blottade tegelväggarna skänker en ombonad känsla och för tankarna till en klassisk vindslägenhet. På entréplan finns ett stort kök med matplats och utgång till balkong med morgonsol samt stort badrum med tvättmaskin och torktumlalre. På övre plan finns ett mycket rymligt vardagsrum med genomgående planlösning och utgång till den stora, västvända terrassen med fin sjöutsikt över populära badsjön Bastusjön. Vardagsrummet har stora fönsterpartier mot terrassen, en braskamin och blottade tegelvalv. Runt rummet ligger lägenhetens tre sovrum och gott om förvaring på alla kattvindar. En av kattvindarna är så stor att ett av familjens barn har det som sovrum! Även på detta plan finns ett stort badrum, detta med bastu.

Mycket trevlig förening med 9 lägenheter och en fastighet som totalrenoverades vid övertagandet 2009. Populärt område med närhet till såväl badsjö som till kommunikationer (15 min till Slussen från busshållplatsen ca 100 m bort) och service i Ektorp C.

På alla sätt en unik lägenhet som bara måste upplevas på plats!


 • Beskrivning

  Interiör

  Ägarna har låtit genomföra en övergripande och mycket noggran, komplett renovering av lägenheten sedan förvärvet 2014. Nedan följer ett urval av renoveringar:

  2014-2015
  Kök/hall: Ommålning av väggar, tak, samtliga dörrar och värmeelement. Nytt golv, puts på väggar, borttagning av överskåp, ny inbyggd spisfläkt, ny eldragning, utbyte samt nyinstallation av elarmaturer inklusive fast belysning och eluttag, spraymålning av kök/skåpsluckor, nya handtag. Borttagning av delar av trappräcke, målning av trappa, nytt köksskåp.

  Garderob: Uppförande av Elfa-förvaringssystem med klädstång.

  Duschrum nedervåning: Ommålad dörr, ny takbelysningsarmatur, ny toalettsits, ny knopp på underskåp, ny toalettpappershållare.

  Vardagsrum: Ommålning av väggar, tak, samtliga dörrar och värmeelement, slipning och ytbehandling av parkettgolv, inläggning av stengolv, ommålning av värmeelement, målning av trappa/räcke, puts på delar av vägg, nya eluttag.

  Sovrum 1: Ommålning av väggar, tak, dörr och väggelement. Nytt stengolv, installation av klädskåp och klädstång, nya eluttag.

  Sovrum 2: Ommålning av väggar, tak, dörrar och värmeelement. Slipning och ytbehandling av parkettgolv, platsbyggd vägghylla/TV-bänk, nya eluttag.

  Sovrum 3(+4): Ommålning av väggar, tak, dörr och värmeelement. Slipning och ytbehandling av parkettgolv. Uppförande av skiljevägg till två rum. Platsbyggda klädskåp samt klädstänger, nya eluttag.

  Duschrum ovanvåning: Ommålad dörr, ny takbelysningsarmatur, ny toalettsits, nya handduksknoppar, ny knopp på underskåp, ny toalettpappershållare.

  Kattvind 1: Uppförande av Elfa-förvaringssystem med klädstång.

  Kattvind 2: Ommålning av väggar och tak, förstärkning av ventilation (för att kunna fungera som gästrum).

  2016
  Vardagsrum: Platsbyggd bokhylla, skapat förrådsutrymme i väggen bakom TV-skåpet.

  2017
  Vardagsrum: Framtagande av tegelvalven.

  2018
  Garderob: uppförande av skohyllor och upphängningsanordningar för städutrustning.
  Sovrum 2: Ommålning av väggar och tak.

  Föreningsinformation

  Bostadsrättsföreningen Sicklaön 51:14 äger och förvaltar fastigheten med samma namn. Föreningen bildades 2009-05-12 och förvärvade fastigheten senare samma år. Därefter genomgick den en renovering och konverterades till att i dag bestå av nio bostadsrättslägenheter i varierande storlekar. Här finns totalt 597 kvm bostadsyta. Tillsammans med intilliggande föreningar har man en gemensamhetsanläggning för bl.a. vägunderhåll, sophämtning och bredbandsanslutning.

  Föreningens ekonomi

  För ytterligare information om föreningen och dess verk- samhet hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

  Kommande avgiftsförändringar

  Förutom försäkringsåtgärd i förråd planerar föreningen varken några stora renoveringar eller avgiftsförändringar.

  Driftkostnader

  Driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.
  El: 500 kr/mån
  Försäkring: 300 kr/mån

  Tv och bredband

  I avgiften ingår fiberuppkoppling via Telia. Här har du tillgång till såväl snabbt internet som tv och telefoni.

  Tvättstuga

  Lägenheterna har egna tvättmöjligheter i badrummen. I lägenheten finns en tvättmaskin.

  Övriga utrymmen

  Lägenheten har ett förråd i källaren. Föreningen har dessutom ett stort, gemensamt förråd.

  Parkering

  Föreningen disponerar sex parkeringsplatser som hyrs ut för 500 kr/mån.

  Område

  Barnvänligt och mysigt område i vackra och populära Skuru. Badrocksavstånd till Bastusjön, som verkligen är områdets lilla pärla. Här erbjuds underbara kringmiljöer med strövområden och båtliv alldeles intill. Här finns ett fint samspel mellan husen i skiftande kulörer och all möjlig grönska. Här har man nära till det mesta, såsom badsjö, havet, skogen och stan. Skurusundet erbjuder också bad, men kanske framförallt ett rikt båtliv. Skuruparken ligger på promenadavstånd, perfekt plats för den som gillar att vara i skön natur o promenera, jogga, ha picknick på klipporna eller bara njuta av lugnet. Matbutiker och annan service finns i Ektorp Centrum. Café Koloni, Stazione o Bageri Gateau är mysiga ställen i närheten som erbjuder god mat o fina bakverk. Tröttnar man på idyllen, så går bussarna till stan ofta. Både lokalbussar och smidiga motorvägsbussar finns att tillgå. Vill man besöka större köpcentrum så finns såväl Forum Nacka som Sickla Köpkvarter inom bekvämt av- stånd. I närområdet finns både skola och dagis. Fotbolls- plan finns också på nära avstånd.

  Information till köpare

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 • Fakta

  Område

  Nacka- Skuru

  Adress:
  Barnhemsvägen 5
  Postnummer
  131 46
  Postort
  Nacka
  Lgh.nmr

  9

  Lgh.nmr. LM

  1001


  Pris:
  4 950 000 kr ()

  Byggår

  1910

  Rum
  5 RoK
  Varav sovrum
  3

  Boyta
  112.0 m2
  Biyta
  24.0 m2
  Enligt

  Bostadsrättsföreningen och säljarna.  Trappor:
  2 av 2
  Avgift:
  7 553 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Boareabeskrivning

  Biarea uppskattningsvis ca 24 m2 (kattvind 14 m2, kattvind 10 m2)

  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd
  Månadsavgift
  7 553 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  BRF Sicklaön 51:14

  Bildades
  2009
  Byggår

  1910

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 2
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  18,76

  Markägare
  Föreningen äger marken
 • Dokument & Länkar

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!