Vargvägen 16

Saltsjö-Duvnäs
10,500,000 kr
158 Kvm / 49 Kvm

Välkommen till ett fint och hemtrevligt renoverat hus med högt soligt läge. Bostaden ligger nära förskola och Långsjön i vackra Saltsjö-Duvnäs. Huset ligger högre än vägen och blir på så sätt "privat" och får även ett ljust läge. Terrassen på baksidan har utsikt mot en allmänning och den närliggande förskolan. Hela huset är renoverat sedan 2001 då säljaren köpte huset som ett renoveringsobjekt. I entréplan är det tre sovrum, varav det största sovrummet med fungerande öppen spis. På detta plan finns även ett fint badrum och tvättstuga. På övre plan är det en stor ljus öppen sällskapsdel med öppen spis och utgång till den väl tilltagna terrassen, kök med matplats och anslutning till matsalsdelen, två fina sovrum samt ett snyggt badrum. Allt är i modernt gott skick.

Läget i Saltsjö-Duvnäs är mycket bra, nära förskola, skola och Långsjöns naturreservat med badplats, samtidigt som det endast är 500 meter till bussen som tar dig till Slussen på 20 minuter. Ett  lugnt och hemtrevligt  boende men samtidigt nära till allt.

Visning

  • Tors 28 Juni 18:00 - 18:30
    Välkommen på visning

Ansvarig Mäklare

Björn Sommar

Reg. Fastighetsmäklare

070-885 22 56 bjorn@tradition.net

Alla bilder

  • Planskiss entréplan
    Planskiss entréplan
  • Planskiss övre plan
    Planskiss övre plan

Drömboende

Via en fin stenlagd stor uteplats med grått skiffer kommer vi in i en rymlig välkomnande entré med gott om plats för ytterkläder och förvaring. Hallen är central med dörrar till de tre sovrummen, bad/tvättstuga samt studion. På varsin sida om entrén ligger det två mycket fina rymliga sovrum. Båda rummen är hörnrum och har plats för säng, förvaring och skrivbord, det ena har dessutom en öppen spis. Det tredje mindre sovrummet på entréplanet används idag som TV-rum med fungerar utmärkt som sovrum. Rummen samt hallen är målade i vitt. 

 entreplanet finns också tvättstuga med klinkergolv och ett fint påkostat badrum med ljust kakel och uppvärmt skiffergolv. Dessa ligger i anslutning till varandra bredvid trappen. Badrummet är mycket snyggt och utrustatmed bubbelbadkar, dusch, handfat med komod, wc samt fönster. Tvättstugan är rymlig och praktisk med bra bänkytor, förvaring, tvättmaskin och torktumlare. På detta plan finns även en mindre musikstudio och två förråd. Musikstudion kan lätt göras om till ytterligare förvaring eller mindre arbetsrum.

Övre plan, via en vacker svängd trappa kommer vi upp i husets ljusa och inbjudande sällskapsdel, med öppen genomgående planlösning och fönster i tre väderstreck samt utgång till husets stora terrass. I sällskapsdelen är det en vardagsrumsdel med öppen spis och en matsalsdel som ligger i anslutning till köket. Ljust målade väggar, med ljus skimrande fondtapet och enhetlig slipad ekparkett. Terrassen är drygt 30 kvm och ligger högt i väster-läge. Terrassen har utsikt mot en skogsdunge, ingen insyn och sol från före lunch till solnedgång. Det stora trädäcket blir soliga dagar och kvällar ett extra rum för fest och familj. 

Köket är välplanerat och har gott om förvaring och bra arbetsytor samt en matplats för fyra personer. På övre plan finns även två fina sovrum, det ena ett master bedroom det andra ett bra sovrum eller arbetsrum. Båda har inbyggda garderober med skjutdörrar och  Elfa-förvaring. På det övre planet finns också ett helkaklat fint badrumrum med vitt kakel och uppvärmt klinkergolv, en snygg duschhörna samt handfat med komod och wc. 

Hela huset har ljusa färger, slipade trägolv utom i hall och våtrum där det ligger stengolv. Allt är i mycket gott skick och inflyttningsklart!

 

 

Renoveringar

2018 Ommålning hall, samt ett av sovrummen bottenvåning

2017 Ny tapet arbetsrum, övre plan  

2016 Ny tapet samt ommålning av tak och väggar i kök samt ny diskmaskin  

2014 Ommålning av sovrum med öppen spis samt TV-rum/gästrum på bottenvåningen  

2011 Ytskikt och innertak i vardagsrum samt större sovrum övre plan samt nytt badrum övre plan 

2010 Fasadrenovering, inklusive tilläggsisolering, fönsterbyte, tilläggsisolering av vind, bygge av förråd och terrass, stenläggning i trädgård samt iordningställande av trädgård 

2005 Renovering av bottenvåning. vattenburen golvvärme installerad, två rum byggda i fd. förråd och garage, nytt badrum med badkar och dusch, bygge av tvättstuga samt installation av bergvärme och ny el bottenvåning     

2001 Nytt kök inklusive alla vitvaror, renovering av ytskikt övre plan inklusive slipning av golv, ny el dragen övre plan, samt iordningställande av rum med öppen spis  undervåning. Dränering runt huset.  

1999 Nytt tak (tidigare ägare)

Saltsjö-Duvnäs

Saltsjö-Duvnäs ligger mycket bra till geografiskt om du vill ta dig ut på sjön eller in till Stockholm. Boende i området har förtur till båtplats hos Saltsjö-Dufnäs marina. En kvarts båtresa till Baggensfjärden via Lännerstasundet eller ca. 10 minuter via Skurusundet till Saltsjön. Närhet till Ektorps Centrum med bl.a. bageri Gateau, Traditions kontor och den populära mataffären Matboden. Dessutom ligger Nya Nacka Forum och ICA MAXI i närheten och här finner du allt du kan behöva i form av utbud och service. Området har mycket bra kommunikationer såsom buss 410 som går från området,  Saltsjöbanan och övriga bussar från Nacka och Värmdö som stannar vid Ektorps centrum eller längs Gamla Värmdövägen på väg mot Slussen. Nackareservatet, som nås på några minuter, har vandringsleder åt alla håll och du kan med fördel bege dig till Hellasgården genom området. Långsjön är en mycket populär badsjö med fin sandstrand och runt sjön är det många boende i området som tar sin joggingtur.
Saltsjö-Duvnäs fastighetsägareförening är mycket aktiv med en rad begivenheter såsom midsommar och nyårsfirande i Ringparken samt Valborgsfirande vid Måsungeklubben. I Ringparksstugan arrangeras pubkvällar, yogakurser, konstutställningar och mycket annat, kan även hyras för privata tillställningar. Även tennisklubben är aktiv med välskötta utomhus och inomhusbanor och Måsungeklubbens seglarskola är populär bland områdets barn sommartid. I området finns två restauranger varav en är öppen året runt. I närområdet finns ett flertal pizzerior och asiatiska kök.

Fakta

Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
SICKLAÖN 320:3
Kommun:
Nacka
Område:
Saltsjö-Duvnäs
Postnummer:
131 50
Rum:
6 rum och kök
Varav sovrum:
4 till 5
Tomtarea:
1 223 Kvm, Fastighetsregistret
Biarea:
49 Kvm, Fastighetsregistret
Boarea:
158 Kvm, Fastighetsregistret
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Byggnadstyp:
Enplanshus med souterrängvåning
Byggnadsår:
1946
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Trä/betong
Grundläggning:
Grundsulor/murar till berg
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Fiber
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:
5 873 000 kr
Taxeringsvärde fastighet:
1 655 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
4 218 000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Antal pantbrev:
22
Sammanlagt belopp:
4 970 000 kr


Driftkostnader totalt:
3 667 kr/mån
El:
1 833 kr/mån
Vatten/Avlopp:
733 kr/mån
Renhållning:
300 kr/mån
Försäkring:
800 kr/mån


Servitut:
Officialservitut väg
Servitut:
Avtalsservitut villa och årlig avgäld

Intresseanmälan