Fantastisk vy mot Fjäderholmarna i utmärkt solnedgångsläge!

Sten Stures väg 33

Nacka- Skuru
6,450,000 kr
108 Kvm

Unikt 1-planshus med en områdets bästa utsikter! Här njuter du av utsikten över Stockholms inlopp såväl från vardagsrummet som från den stora terrassen. Sommartid sitter du i kvällssolen och ser solen gå ner över Djurgården till ljudet av ångbåtarnas signaler vid passagen av Fjäderholmarna. Gavelhuset ligger avskild som sista hus på gatan med naturreservat som granne. Ett vitputsat stenhus med tre sovrum och stora, öppna sociala ytor. Allt i ett plan utan trappor eller trösklar. Huset har genomgått en komplett interiörrenovering under senare år med nya ytskikt, nytt kök, ny gäst wc och nytt badrum. Lättskött tomt med två terrasser, och ett separat förråd. 

Skuru ligger c:a 1 mil från Slussen och har goda kommunikationer med buss som tar dig till Ektorp eller Slussen. I anslutning till huset ligger stora naturområden med fina motionsspår. Barnfamiljer har populär förskola/skola upp till årskurs 3 inom gångavstånd. Fotbollsplan, lekpark och pulkabacke alldeles i närheten. Lilla Bastusjön erbjuder badstrand sommartid och skridskoåkning på vintern.

Ett bättre läge för ett 1-planshus finns inte i Nacka. Här bor man lugnt och fridfullt med närhet till det mesta!

Välkommen på visning.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig Mäklare

Magnus Weideskog

Reg. Fastighetsmäklare

070-474 19 04 magnus@tradition.net

Alla bilder

 • Fantastisk vy mot Fjäderholmarna i utmärkt solnedgångsläge!
  Fantastisk vy mot Fjäderholmarna i utmärkt solnedgångsläge!
 • Stor och privat terrass med dubbla, elektriska markiser
  Stor och privat terrass med dubbla, elektriska markiser
 • Gott om plats för flertalet sitt/loungegrupper samt platsbyggd solbänk
  Gott om plats för flertalet sitt/loungegrupper samt platsbyggd solbänk
 • Direkt utanför tomten så tar naturreservatet vid
  Direkt utanför tomten så tar naturreservatet vid
 • Detaljer
  Detaljer
 • Matplats
  Matplats
 • Vardagsrum med stora fönsterpartier och magnifik vy
  Vardagsrum med stora fönsterpartier och magnifik vy
 • Underbar vy från soffan
  Underbar vy från soffan
 • Detaljer
  Detaljer
 • Från vardagsrum mot kök till vänster och entréhall till höger
  Från vardagsrum mot kök till vänster och entréhall till höger
 • Från kök mot vardagsrum
  Från kök mot vardagsrum
 • Fint renoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor
  Fint renoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor
 • Köksdetaljer samt bild på takfönster
  Köksdetaljer samt bild på takfönster
 • Vardagsrum med takfönster
  Vardagsrum med takfönster
 • Sovrum mot entrésidan
  Sovrum mot entrésidan
 • Plats för dubbelsäng
  Plats för dubbelsäng
 • Större sovrum mot baksidan
  Större sovrum mot baksidan
 • Används idag som barnrum
  Används idag som barnrum
 • Access till rummet via vardagsrum samt korridor
  Access till rummet via vardagsrum samt korridor
 • Sovrum intill entré. Idag med stor bäddsoffa
  Sovrum intill entré. Idag med stor bäddsoffa
 • Sovrum intill entré
  Sovrum intill entré
 • Smakfullt renoverat badrum med golvvärme
  Smakfullt renoverat badrum med golvvärme
 • Gäst WC intill entréhall
  Gäst WC intill entréhall
 • Korridor med massvis av förvaring i garderober samt klädkammare
  Korridor med massvis av förvaring i garderober samt klädkammare
 • Entréhall med tvättstuga
  Entréhall med tvättstuga
 • Terrass på framsida med morgonsol. Markis.
  Terrass på framsida med morgonsol. Markis.
 • Terrass på framsida med sandlåda och separat förrådsbyggnad
  Terrass på framsida med sandlåda och separat förrådsbyggnad
 • Gavelradhus i slutet av gatan
  Gavelradhus i slutet av gatan
 • Lekplats i området
  Lekplats i området
 • Fotbollsplan i närheten
  Fotbollsplan i närheten
 • Fastighetskarta
  Fastighetskarta

Planskiss

 • Fastighetskarta

Beskrivning

Interiör
Fastigheten nås via grind till stor terrass i morgonsol. Här finns ett separat förråd och en sandlåda för de minsta. Markis finns. Vidare in i huset finns en smart kombinerad entréhall/tvättstuga med klinkersatt golv med värme. Här finns plats för skoställ och hatthylla samt tvättmaskin och torktumlare med överliggande arbetsyta. Direkt till vänster finns ett av husets tre sovrum, används idag som extrarum med bäddsoffa. Via hallen nås även ett praktiskt placerat gäst-wc, även detta med golvvärme.

Hallen leder vidare till det stora, öppna sällskapsrummet med fönsterpartier och utgång till terrass i kvällssol. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp framför braskaminen som matplats. I hörnet, mot framsidan ligger ett praktsikt och snyggt renovererat U-kök. Klinkersatt golv med värme.

Familjens privata del av huset innefattar en korridor med dubbla garderobsväggar och ytterligare stor klädkammare, två stora sovrum och ett snyggt renoverat badrum. Perfekt avskilt från vardagsrum och kök.

Samfällighetsförening
Fastigheterna på Sten Stures väg bildar en samfällighetsförening som förvaltar gemensam mark, parkeringar, garage etc. I avgiften till samfälligheten ingår värme, vatten (separat avläsning), sophämtning.

I just denna radhuslänga har krypgrunden precis renoverats för att säkerställa ett bra klimat.

Parkering/garage
Till huset hör en garageplats i garagelängan alldeles intill infarten till området. I övrigt finns parkeringsplatser strax utanför entrén och det går även att köra en bil hela vägen till huset för avlastning.

Tomträtt
Fastigheten innehas med tomträtt med en avgäld om 20 600 kr/år innan skattereduktion och 14 420 kr/år efter skattereduktion. Ny avgäld 2019-10-01- 2029-10-01, 26 600 kr/år. Nacka kommun skriver följande om friköp av tomträtt:

"Friköp av mark upplåten med tomträtt ska ske på ett marknadsmässigt sätt. I normalfallet ska friköpspriset för mark upplåten med tomträtt för småhus beräknas som 50 procent av det gällande marktaxeringsvärdet."

Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Säljarnas egen berättelse
"Det har varit en dröm att dagligen få mötas av naturen, kvittrande fåglar och en fantastisk utsikt över Fjäderholmarna. På sommaren brukar vi börja dagen med en frukost i solen på framsidan för att sedan förflytta oss till baksidan för att avnjuta resten av måltiderna samtidigt som vi kunnat beskåda båtlivet, lyssnat på fåglarna och njutit av solen från morgon till kväll. När det blivit för varmt har vi dragit ut markiserna och det har blivit som ett extrarum. Med några fotsteg kan man ta sig till Nacka naturreserverat för en kort promenad till Nyckelviken eller om man föredrar en lite längre promenad till Nacka Strand. I närområdet finns också en väldigt fin lekpark och Bastusjön för aktiviteter sommar som vinter. Vi har verkligen fått uppleva respektive årstid från sin bästa sida och skådat många vackra solnedgångar från soffan i vardagsrummet. TV:n har ersatts av naturen, denna fantastiska utsikt som man aldrig blir mätt på och en öppen spis som förhöjt mysfaktorn. Vill man byta lugnet mot lite puls är det bara att sätta sig på bussen så når man Slussen på ca 25 min alt. 10 min med bil. Läget är oslagbart och kombinationen av naturreservatet, sjöutsikten och det lugna läget gör detta hus till något alldeles unikt som vi verkligen har njutit av året runt. Du kommer att få väldigt trevliga grannar på gatan samtidigt som du är granne med naturen, fåglarna och vattnet!"

Lagfart
När du har köpt en fastighet ska du ansöka om lagfart för att registrera att du är ägare. Kostnaden för lagfarten kallas stämpelskatt, just nu 1,5 procent av köpeskillingen plus en avgift på ca 825 kronor.

Pantbrev
Sätter du din fastighet som säkerhet för ett lån görs en inteckning i fastigheten. Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Finns det redan uttagna pantbrev i fastigheten, som inte är pantsatta, kan du använda dem. Nya pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp plus en mindre avgift. Ofta kan banken hjälpa till med uttag av nya pantbrev. Köparen betalar kostnaden för pantbrev.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 7 412 kr/år för småhus deklarationen 2017 (inkomståret 2016). Om 0,75 % av 2016 års taxeringsvärde på bostadsbyggnaden och tillhörande tomtmark ger en lägre avgift, ska den betalas istället. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Karta

Fakta

Ägandeform:
Tomträtt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
SICKLAÖN 28:12
Kommun:
Nacka
Område:
Nacka- Skuru
Postnummer:
131 47
Rum:
5 rum och kök
Tomtarea:
309 Kvm, Fastighetsregistret
Boarea:
108 Kvm, Fastighetsregistret

Byggnadstyp:
Enplans radhus
Byggnadsår:
1965
Byggnadsår kommentar:
Total interiörrenovering 2012
Fasad:
Puts (Ommålat 2010)
Tak:
Takpapp (Omlagt 2010)
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Lättbetong
Grundläggning:
Krypgrund
Fönster:
2-glas och moderna 3-glas
Ventilation:
Självdrag
Tv- internetutbud:
Bredbandsbolaget
Uppvärmning:
Via samfällighetens pelletspanna. Ingår i avgift till samfällighet.
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA

Taxeringsvärde totalt:
2 646 000 kr
Taxeringsvärde fastighet:
872 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 774 000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Antal pantbrev:
5
Sammanlagt belopp:
3 400 000 kr

Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
135 kWh/Kvm och år

Driftkostnader totalt:
5 452 kr/mån
Driftkostnader kommentar:
Övrigtposten avser tomträttsavgäld efter skattereduktion.
El:
350 kr/mån
Samfällighet:
3 400 kr/mån
Försäkring:
500 kr/mån
Övrigt:
1 202 kr/mån


Servitut:
Officialservitut anläggning ledning väg
Servitut:
Officialservitut ledning
Servitut:
Officialservitut ledning
Servitut:
Officialservitut parkering väg
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Nacka SICKLAÖN GA:43

Intresseanmälan