Välkommen till hörnlägenheten på 2 tr Helgagatan 36

Helgagatan 36 P

Södermalm
Budgivning pågår, se nedan
6,950,000 kr
103 Kvm
5 661 kr / mån

Välkommen till en hörnvåning med ett väldigt fint och ljust läge i populära Helgalunden. Här bor man på hörnan av huset med fönster i tre väderstreck samt två balkonger med utsikt över park, hustak och en grönskande gård.

Bostadens fyra rum ligger med genomgående planlösning som är ljus och öppen. Från matsal och vardagsrum är det balkonger och en fin utsikt över parken. Den gamla charmen finns bevarad med vackra spröjsade fönster, snickerier och slipade trägolv. Köket är renoverat 2010 och har gott om förvaring, bra arbetsytor och full maskinell utrustning. Badrum och wc är äldre standard. Bostadsrätten är ursprungligen en etta och en trea och kan lätt återställas eller bli ett generationsboende med separata entréer till respektive bostad.

HSB Brf Metern är en stor och mycket omtyckt förening med många av de stora renoveringarna gjorda. Föreningen är klassad som äkta, den äger marken och mycket låg belåning. Föreningen är en HSB-förening och bildades 1927 i samband med att huset stod klart. Den är en av de äldsta HSB-föreningarna i Stockholm och består av hela kvarteret Metern 9 och Vågskivan 18. Arkitekt var Sven Wallander (1890-1968), som bl.a. ritat ett av Kungstornen. Mycket populär, välskött och anrik bostadsrättsförening med stabil ekonomi omfattande 279 lägenheter och 3 lokaler.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig Mäklare

Björn Sommar

Reg. Fastighetsmäklare

070-885 22 56 bjorn@tradition.net

Alla bilder

 • Välkommen till hörnlägenheten på 2 tr Helgagatan 36
  Välkommen till hörnlägenheten på 2 tr Helgagatan 36
 • Portalen in till föreningens gård och respektive trappuppgång
  Portalen in till föreningens gård och respektive trappuppgång
 • Helgagatan 36 uppgång 15 ligger närmast portalen
  Helgagatan 36 uppgång 15 ligger närmast portalen
 • Vackert tidstypiskt trapphus
  Vackert tidstypiskt trapphus
 • Välkommen! Här från hallen ser man redan ljuset från balkongen mot parken.
  Välkommen! Här från hallen ser man redan ljuset från balkongen mot parken.
 • Matsalen ligger fint med balkongen mot parken
  Matsalen ligger fint med balkongen mot parken
 • Balkongen på gaveln i öster
  Balkongen på gaveln i öster
 • Utsikt över parken
  Utsikt över parken
 • Genomgående ljus planlösning
  Genomgående ljus planlösning
 • Vardagsrummet är ett hörnrum med balkong i söder
  Vardagsrummet är ett hörnrum med balkong i söder
 • En fin balkong med utsikt
  En fin balkong med utsikt
 • Utsikt i söder över hustaken eller när löven faller mot Globen/Enskede
  Utsikt i söder över hustaken eller när löven faller mot Globen/Enskede
 • Ljust trevligt vardagsrum
  Ljust trevligt vardagsrum
 • Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet mot gatan i söder
  Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet mot gatan i söder
 • Sovrummet med fönster i söder (den ursprungliga 1:an som har egen dusch/wc och kokvrå)
  Sovrummet med fönster i söder (den ursprungliga 1:an som har egen dusch/wc och kokvrå)
 • Wc med separat dusch.
  Wc med separat dusch.
 • Det vackra stora sovrummet med gott om förvaring och fönster i två väderstreck
  Det vackra stora sovrummet med gott om förvaring och fönster i två väderstreck
 • Ljust och luftigt hörnrum
  Ljust och luftigt hörnrum
 • Modernt kök från 2010 med gashäll och full maskinell utrustning
  Modernt kök från 2010 med gashäll och full maskinell utrustning
 • Kök med gott om förvaring och en matplast vid fönstret mot gården
  Kök med gott om förvaring och en matplast vid fönstret mot gården
 • Kök med bl a gashäll, inbyggd varmluftsugn och micro samt en stor vinkyl
  Kök med bl a gashäll, inbyggd varmluftsugn och micro samt en stor vinkyl
 • Föreningens trevliga och barnvänliga gård
  Föreningens trevliga och barnvänliga gård
 • Grön fin gård
  Grön fin gård
 • Helgagatan 36 är en välbevarad k-märkt fastighet
  Helgagatan 36 är en välbevarad k-märkt fastighet
 • Planskiss
  Planskiss

Drömboende

Drömboende -  En gavel lägenhet i ett K-märkt 20-talshus med två balkonger mot en grönskande park i Stockholms innerstad! Ett ljust härligt boende som ligger i en grönskande oas vid Helgalunden bara 5 minuters promenad från Götgatan och tunnelbanan i Skanstull.

Här bor man tyst och lugnt med endast en trevlig granne på samma våningsplan. Vi kommer in i en hall med bra möjligheter att hänga av sig ytterkläder och möts av ljuset från matsalens balkong. Till vänster har vi ett renoverat kök från 2010 med ljusa träluckor och bänkskivor i marmor. Ett väldesignat kök som tyder på matintresse, gashäll, två inbyggda ugnar, fullstor kyl och frys samt en vinkyl. Här kan den matintresserade laga en god middag. Vid fönstret har man en matplast med utsikt över gården men middagarna serveras nog i matsalen.

Matsalen ligger mitt i bostaden med ljus från balkongen, fönster och balkong i vardagsrummet samt ljuset från fönster i vardagsrummet. Hör sitter man gärna länge och njuter av en god middag med öppen balkong dörr en varm sommarkväll.

Vardagsrummet är ett fint rymligt hörnrum med två vackra spröjsade fönster och en balkong ger rummet en fin karaktär tillsammans med det slipade trägolvet och en takhöjd på ca 270 cm. Från balkongen har man ett högt söderläge och en utsikt över hustaken och parken som omger gaveln på Helgagatan 36.

I fil med vardagsrummet ligger ett stort sovrum med egen wc och dusch samt en tvättstuga i den fd kokvrån. Här finns även en dörr ut till trapphuset för den som önskar en separat entré. Rummet ligger med ett vackert spröjsat fönster i söder och utsikt över hustaken. Wc och den separata duschen är i behov av modernisering vilket även gäller den större toaletten och duschen i den "andra lägenheten" ( se ritning).

Master bedroom, lägenhetens andra hörnrum, ljust och fint mot gatan och parken ligger det stora sovrummet med två vackra fönster och en rogivande utsikt över träden i parken. I passagen mot matsalen ligger två klädkammare, en på respektive sida om dörren.

Det här är den fina bostadsrätt som vi nu säljer och hoppas ska bli den blivande köparens "Drömboende".

Brf Metern

HSB Brf Metern är en stor och mycket omtyckt förening med många av de stora renoveringarna gjorda. Föreningen är klassad som äkta, den äger marken och mycket låg belåning. Läs mer under stycket "Om föreningen".

Föreningen är en HSB-förening och bildades 1927. Den är en av de äldsta HSB-föreningarna i Stockholm och består av hela kvarteret Metern 9 och Vågskivan 18. Arkitekt var Sven Wallander (1890-1968), som bl.a. ritat ett av Kungstornen. Mycket populär, välskött och anrik bostadsrättsförening med stabil ekonomi omfattande 279 lägenheter och 3 lokaler.

Fastigheten är kulturminnesmärkt (blå-högsta klassen) och Brf Metern är en unik förening med många sociala aktiviteter som chi gong, bokcirkel, musik, föredrag, filmkvällar, trädgårdsgrupp, miljögrupp och gårdsfester.
Brf Metern är en äkta förening och det äger marken (ej tomträtt).
Föreningen godkänner delat ägande med förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%.

Läs mer på föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/metern
Sedvanligt godkännande av köparen från bostadsrättsföreningen HSB krävs.

Gjorda renoveringar:

1980 - Stambyte
1985 - Taket renoverades
1992 - Elstigar byttes
2004 - Fönster
2007 - Fasad renoverades
2007 - Basturenovering
2013 - Portar
2011 - Sopsug
2016 - Fönstermålning samt upprustning av trappuppgångar och entreér
2000 - Tvättstugorna renoveras löpande.

Kommande renoveringar:

Föreningen har en underhållsplan som löper på ca 20 år, de ser inget närstående utanför denna plan.
Bland annat planeras en bredbandslösning med högre hastighet och driftssäkerhet under våren. Samt fortsatt arbete med att få så jämn värme som möjlighet mellan olika lägenheter, där planeras en så kallad inreglering av samtliga radiatorer i fastigheten och även byte av styrsystem. Föreningen arbetar även med brandskydd för dörrarna upp till vinden, mm.

Gemensamma utrymmen;

Det finns även egen bilpool. Bra modern tvättstuga, festlokal i tre plan med kök, matsal och dansrum med högt i tak, pingisrum, snickarrum, prylrum, fotolabb, samlingslokal, cykelrum, vindsförråd och bastu. Gemensamma grillar finns att tillgå på innergården.

 

Parkering På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

 

Föreningens ekonomi Kommande avgiftsförändringar: Månadsavgiften höjdes med 2% 1/1 2017.   Föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/brf/metern/

Södermalm

 

Läget är ett av de bästa mitt på Söder. Här har du närheten till folklivet vid Medborgarplatsen, SOFO och Nytorget med alla sina småbutiker, restauranger och caféer, likaväl som lugnet och den lummiga grönskan nere vid Årstaviken. I de närliggande kvarteren hittar du ett stort utbud av restauranger t ex Restaurang Himlen därtill högst upp i Skrapan. Ringens shoppingcenter och Götgatan som erbjuder all möjlig service och shopping. Inom några minuters promenad når du flera av söders fina parker och strövområden bl.a. härliga Helgalunden, Rosenlundsparken med en populär parklek för barn eller utmed vattnet vid Årstaviken. Här finner du även Erikdalsbadet med både inom- och utomhusbad.

Goda kommunikationer finns med buss 57 runt hörnet och en trappa ner runt hörnet finns buss 3 och 4 samt Tunnelbanans gröna linje med station Skanstull, samt pendeltåg vid Södra Station några kvarter bort. Goda möjligheter till parkering på skolgården intill för 50:-/dygn.

Fakta

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Stockholm
Område:
Södermalm
Postnummer:
118 58
Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
2
Boarea:
103 Kvm, Faktisk uppmätning
Lägenhetsnr:
99-2014-1-97/98
Tillträde:
2018-03-01 eller enligt överenskommelse

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1927
Hiss:
Ej angivet
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Com Hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Avgift:
5 661
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Ingår ej i avgiften:
El och försäkring
Andelstal, förening:
0.77709
Andelstal, ägande:
0.77709

Energistatus:
Utförd

Driftkostnader totalt:
900 kr/mån
El:
400 kr/mån
Försäkring:
500 kr/mån


Budgivning

Budgivare 1:
7 300 000 kr
Datum:
Tis 17 Oktober 12:45

Intresseanmälan